Antena Căutare

O treime din productia mondiala de alimente ajunge la gunoi

Omenirea arunca anual la gunoi peste un miliard de tone de mancare, arata un raport al Agentiei pentru alimentatie si Agricultura, din cadrul ONU. Agentia a lansat un apel mondial la "reducerea deseurilor alimentare pentru a putea hrani omenirea", transmite AFP.



Cea mai mare risipa o fac tarile industrializate si cele in curs de dezvoltare - 670 milioane, respectiv 630 milioane de tone, informeaza Agerpres. Daca tarile in curs de dezvoltare pierd "in etapele de productie, recoltare si procesare, in principal din cauza infrastructurii deficitare si tehnologiei depasite," in tarile industrializate risipa consta "in aruncarea la gunoi a unor alimente perfect comestibile," arata raportul FAO.

In Europa si in America de Nord, fiecare consumator arunca la gunoi intre 95 si 115 kilograme de mancare pe an. Consumatorii din Africa sub-sahariana si cei din Asia arunca, in medie, 6-11 kg de hrana anual.

Tot articolul, in Jurnalul National

foto: blog.sustainablog.org

SUA: O camila prea iubitoare a muscat din parul unei reporterite... Actele de imigrare ale lui Einstein, descoperite intamplator pe un aeroport din Londra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x