Antena Căutare

O vioara Stradivarius, de 1,4 milioane de euro, a fost recuperata intacta dupa trei ani de la furt

Obiectele de arta par sa fie tinta hotilor, insa de multe ori, fara prea mare succes. O vioara Stradivarius a fost recuperata in Marea Britanie, dupa ce fusese furata intr-un mod inedit, anum trei ani, in 2010.

Instrumentul muzical, estimat la o valoarea de 1,4 milioane de euro, i-a fost furat unei violoniste coreene, care se oprise in gara din Londra sa manance un sandvis.

Hotii, care ulterior au fost prinsi si condamnati, i-au sustras femeii si doua arcusuri in valoare de 78.000 de euro.

Surpriza a venit insa in momentul in care obiectul a fost recuperat intact, dupa trei ani de la furt. Politia britanica a anuntat ca valorosul obiect a fost gasit si ii va fi returnat violonistei, scrie The Independent.

Femeia a fost cea mai fericita atunci cand si-a recuperat vioara, despre care spune ca "facea parte din identitatea sa ca artist".

"A fost o incercare foarte dificila. Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Cand mi-au dat vestea cea buna, nu-mi venea sa cred. Am trecut de la agonie la extaz. Sunt in al saptelea cer”, a declarat Min-Jin Kym, proprietara viorii.

"Ma gandeam tot timpul la acel furt si la responsabilitatea care imi revenea. Am cantat la acest instrument inca din adolescenta, facea parte din identitatea mea", a continuat artista in varsta de 35 de ani.

Instrumentul, realizat in 1696 de catre Antonio Stradivarius, a fost gasit pe o proprietate din Londra, in cutia originala, fara sa fi fost atinsa.

Foto: The Independent

"Fifty Shades of Grey", cea mai populara carte printre prizonierii de la Guantanamo Bay... FOTO! O mini-casa perfect utila si utilata. Tot ce ai nevoie in mai putin de opt metri patrati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x