Antena Căutare

Obiceiuri de 8 Martie în întreaga lume: de la oferirea de mimoze galbene la zile libere pentru femei

8 Martie este sărbătoare oficială în mai multe ţări, acolo unde femeile sunt răsfățate de cei dragi. Obiceiurile sunt diverse, însă în mai toate țările în care femeia este celebrată, Evelor li se dăruiesc flori.

8 Martie este sărbătoare oficială în mai multe ţări, acolo unde femeile sunt răsfățate de cei dragi. Obiceiurile sunt diverse, însă în mai toate țările în care femeia este celebrată, Evelor li se dăruiesc flori.

Afganistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, China, Croația, Cuba, Georgia, Guinea, Eritrea, Kazakhstan, Kîrgîzstan, Laos, Macedonia, Madagascar, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, România Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam și Zambia, Chile, Serbia sau Bulgaria sunt țările în care 8 Martie e o zi de sărbătoare.

În ţările baltice, de 8 Martie se pune mai mult accent pe Ziua Mamei, sărbătoare marcată prin oferirea de daruri şi flori acestora. Conotaţia politică din Rusia a dispărut, iar felicitările de 8 Martie sunt oferite femeilor din întreaga ţară, scrie unica.ro.

În Italia, de 8 Martie sunt organizate reuniuni pe tema afirmării drepturilor femeilor, a siguranţei acestora la locul de muncă, a sănătăţii. În această zi, bărbaţii din Italia oferă femeilor mimoze galbene. Mimozele galbene şi ciocolata sunt daruri oferite frecvent şi femeilor din Rusia şi Albania, potrivit b365.ro.

În Portugalia şi nu numai, femeile sărbătoresc seara zilei de 8 Martie în oraş, în grupuri formate numai din reprezentante ale sexului frumos. Femeile din Pakistan celebrează în fiecare an, pe data de 8 martie, luptele acestora pentru drepturile femeii şi încercările de natură culturală sau religioasă prin care au trecut acestea, conform alba24.ro.

În China, pe data de 8 martie, femeile au după-amiaza liberă. În această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor - soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor, scrie b365.ro.

În România şi în Bulgaria se păstrează obiceiurile de dinainte căderii comunismului, când, de 8 Martie, de Ziua Mamei, copiii le făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor, potrivit gazetanord-vest.ro.

Cele mai sensibile melodii dedicate mamei. Nu le poți asculta, fără să nu lăcrimezi. La mulți ani, mămici!... Foto! A intrat în casă, i-a luat lucrurile de valoare, apoi i-a lăsat o scrisoare emoţionantă! Ce a scris hoţul femeii d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x