Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Observator Special: Agentiile matrimoniale, o afacere din ce in ce mai profitabila

Societatea moderna pune pe primul loc cariera si nu familia! Tocmai de aceea, o multime de oameni realizeaza ca sunt la un pas de a iesi din „anii tineretii" fara sa fi marcat, de-a lungul timpului, decat o lunga serie de relatii pasagere. In disperare de cauza, apeleaza la agentiile matrimoniale, care le promit contra unei sume de bani ca le vor gasi partenerul potrivit. Dar nu inainte de a participa la o serie de intalniri programate de cei care vor sa-i vada familisti contra unui pret.

Mentalitatea romaneasca se face simtita si in cazul agentiilor matrimoniale. Asa cum ai nostri se feresc sa admita ca viziteaza un psihoterapeut, tot asa considera ca e rusine sa ceara ajutorul "petitorilor profesionisti". Tocmai de aceea, cuvantul de ordine este "discretia".

Clientela este diversa, pentru toate gusturile si pretentiile. Tocmai de aceea, daca veti apela la o agentie matrimoniala, aveti toate sansele sa va gasiti perechea. Plus ca e mult mai sigur decat daca ati face-o intr-un club sau intr-un bar. Sau, mai rau, pe vreo retea de socializare.

Chiar daca ultimul recensamant este contestabil, un lucru este clar: in Romania sunt mult mai multe femei decat barbati! Asta nu inseamna ca vom fi tara cu o gramada de fete batrane. Tot agentiile matrimoniale rezolva aceasta problema demografica. Solutia e foarte simpla, atat timp cat exista o gramada de straini care sunt cu ochii pe romance, pentru ca sunt frumoase, nu se sperie de o cratita si nici nu fac atac de panica atunci cand vad in fata lor un aspirator. Oricum, romanii sunt vigilenti si nu asteapta sa se confrunte cu "veneticii" dornici sa le fure partenerele.

Pozele sunt cele mai importante. Agentia are si propriul fotograf pentru ca potentialii se aleg, in cele mai multe cazuri, dupa criteriul vizual.

Cele mai selecte agentii matrimoniale londoneze pretind tarife anuale care variaza intre 2.000 si 10.000 de lire sterline. Serviciile oferite in schimbul acestor sume sunt un consilier personal si prioritate la intalnirile cu cei mai noi membri. Chiar si asa, afacetile cu matrimoniale prospera in strainatate. Cresterea numarului de clienti a agentiilor matrimoniale londoneze vine dinspre persoanele nemultumite de relatiile initiate pe internet.

O agentie matrimoniala este ca orice firma! Figureaza la Registrul Comertului, plateste taxe si impozite, are o contabilitate stricta. In consecinta, e usor de vazut daca cel care va abordeaza pe o retea de socializare este un agent al respectivei firme sau doar un proxenet. Acelasi scepticism trebuie sa-l dovediti si cand vine vorba despre anunturile matrimoniale din presa.

Prostitutia nu se face doar la colt de strada sau in unele saloane de masaj erotic. Activitatea se poate desfasura si prin intermediul anunturilor din presa. E mult mai sigur pentru proxeneti, atat timp cat politia face foarte rar razii printre paginile ziarelor.

"Fetele" de la rubrica Matrimoniale au o agenda bine stabilita. Tarifele incep de la 40-50 de lei, in functie de ce isi doreste "persoana stabila" si, desigur, de "imbunatatirile" estetice pe care le-a suferit respective domnisoara. Sumele cresc, pe masura ce pretentiile clientului devin din ce in ce mai bizare.

Alina figureaza pe absolut toate paginile de "matrimoniale" de pe Internet. Ca ea sunt alte sute de fete, toate studente, toate dormice sa aiba tot ce-au visat vreodata. Se auto-intituleaza "amante" In realitate, sunt doar niste prostituate mai cu staif.

In momentul in care intuiesc ca au de-a face cu un client potent financiar, "studentele-amante" incep sa pluseze. Cele mai modeste cer doar 50 de euro pe ora. Cele pretentioase pleaca de la 100 de euro pe ora si pot ajunge sa ceara 800 de euro pentru o noapte. Riscul, in cazul lor, il reprezinta administratorii site-urilor de socializare si de matrimoniale.

Prezenta "amantelor profesioniste" ii deranjeaza pe utilizatorii onesti. Nu de multe ori, sunt obligati sa faca slalom printre oferte, pentru a nu cadea in plasa vreunei dudui interesate doar de beneficiile financiare. Pentru ca, desi legea din Romania pedepseste prostitutia, acest lucru poate fi facut doar atunci cand cei implicati sunt prinsi in flagrant. Mai precis, atunci cand ofera sau primesc bani.

Recomandari