O minciuna "nevinovata", spusa in anumite contexte, este de multe ori scuzabila. O posibila explicatie ar putea fi dorinta omului de a scapa de micile critici sau de comentariile celor din jur. Exista, insa, asa-zisele "minciuni clasice", care - de cele mai multe ori - starnesc rasul.
Impreuna cu Alin Panc si Catalin Bordea am comentat un top al minciunilor. Si iata ce a iesit: “Nu sunt beat, am baut doar doua beri” – este cea mai folosita minciuna. O minciuna “adevarata”... Cei doi actori spun ca, de-a lungul timpului, minciunile "nevinovate" au capatat alte forme. Si de la "Dezbraca-te ca nu-ti fac nimic" s-a ajuns la “Esti super ok asa cum esti. Nu trebuie sa mai faci nicio schimbare”.
Cele mai folosite minciuni ale barbatilor sunt cele legate de bautura, de cantitatea de alcool si, desigur, de fidelitatea lor fata de partenera de viata.
Minciuna are diferite forme: jumatati de adevar, omitere sau falsa declaratie de intentie. Ce-i drept, sunt situatii in care mintim doar din dorinta de a nu-i leza pe cei din jur, sau chiar de a ne proteja propria persoana. De fapt, depinde de fiecare din noi cum alegem sa infruntam o situatie mai dificila. Iar cand nu merge cu adevarul, recurgem la minciuni.
Intr-un top al lucrurilor cele mai deranjante pentru femei, locul intai este ocupat de... greutate. Si tocmai de aceea cele mai multe minciuni spuse de doamne si domnisoare se invart in jurul kilogramelor.
Minciuna e de cand lumea si pamantul. Iar cand s-a deschis cutia Pandorei ea a iesit prima. Ne nastem cu ea, e nevoie de ea si o folosim minut cu minut. Totul depinde insa de cat de des o folosim, in ce circumstante, dar - mai ales - de gravitatea ei.
foto: mi9.com
Ciudatenie pe patru roti: Masina in forma de banana. Creatia unui american din Florida face furori pe strada... OBSERVATOR SPECIAL: O autostrada, o cerere in casatorie si 300 de motociclisti...