Antena Căutare

Madame Trudeau, soția premierului canadian, a purtat o rochie creată de un român la întâlnirea cu Obama. Cine este LUCIAN MATIS!

Sophie Grégoire-Trudeau, soţia prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau, a ales să poarte creaţia designerului de origine română Lucian Matis, în prima vizită oficială la Casa Albă.

Madame Trudeau, soția premierului canadian, a purtat o rochie creată de un român la întâlnirea cu Obama. Cine este LUCIAN MATIS!
Soția premierului canadian, alături de Prima Doamnă a SUA | http://www.thestar.com/

Sophie Grégoire-Trudeau, soţia prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau, a ales să poarte creaţia designerului de origine română Lucian Matis, în prima vizită oficială la Casa Albă.

Rochia roşie,cu imprimeuri florale, face parte din colecţia de primăvară vară 2016 și a întors toate privirile americancelor. Chiar și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, recunoscută pentru eleganța și stilul vestimentar impecabil, a complimentat-o pe soța lui Justin Trudeau.
"
Sophie Trudeau a fost o clientă-model, știa exact ce vrea. În plus, are un stil al ei și a fost firesc să arate foarte bine în rochia aleasă”, a declarat Lucian Matis pentru presa canadiană.

Lucian Matis a cunoscut celebritatea în Canada

Are 36 de ani, este de origine română, iar de 17 ani este stabilit împreună cu părinții săi în Canada. Aproape două decenii. A fost un copil îndrăgostit de folclorul țării de origine și tocmai de aceea motivele populare reprezintă și astăzi principala sa sursă de inspiraţie. Dragostea pentru haine, materiale și croitorie în general e „moștenire de familie”.

Lucian, într-unul dintre atelierele sale

În copilărie, părinţii lui Lucian deţineau un atelier de croitorie în Blaj, oraşul natal al designerului. „Am crescut în atelierul lor şi iubeam să fac ţinute pentru păpuşile verişoarei mele. Am ignorat mult timp talentul meu şi poate de aceea m-a bântuit mereu", povestea designerul într-un interviu din 2010.

Prima rochie a fost făcută din iubire

Lucian avea talent, dar nu și hotărârea de a începe de undeva să și-l valorifice. Așa că iubita lui din liceu l-a pus în fața faptului „neîmplinit”: nu avea rochii de vară în dulap, așa că iubitul ei s-a gândit să-i creeze una.

„Eram în vacanţă cu prietena mea din liceu, Alina, când şi-a dat seama că nu are rochii de vară. Fiind în atelierul de croitorie al părinţilor, aveam de unde alege materialele necesare. Aşa că i-am făcut o rochie în câteva ore şi, după ce a văzut-o, a rămas uimită şi m-a întrebat dacă nu vreau să devin designer. Atunci am început să mă gândesc la asta. În liceu obişnuiam să fac haine pentru profesorii mei din liceu, pentru că le plăcea cum lucrez", îşi aminteşte Lucian, într-un interviu acordat publicației Adevărul.

Una dintre creațiile designerului român

De când a emigrat, Lucian s-a mai întors în ţară de câteva ori, în vacanţe, dar şi cu oferte de afaceri. Umblă, în schimb, prin toată lumea, este nelipsit de la festivalurile internaționale de modă, unde a luat foarte multe premii. În 2009, s-a remarcat în cadrul unui concurs televizat adresat tinerilor designeri, „Project Runway Canada", varianta formatului prezentat de Heidi Klum în America. Scopul acestuia: lansarea tinerilor talentați care au potenţialul de a revoluţiona moda. Lucian Matis a făcut-o, iar de atunci continuă să-și mențină locul în top.

Iman, văduva lui David Bowie, îi adoră rochiile

Nu doar Sophie Grégoire-Trudeau îi poartă rochiile, ci și manechine și vedete din lumea întreagă. Este de ajuns să amintim de rochia roșie purtată de celebrul fotomodel Iman, văduva regretatului cântăreţ David Bowie,într-un pictorial de senzație pentru coperta revistei „Elle”. În plus, a fost comparat cu legendarul Alexander McQueen, „copilul teribil al modei britanice".

Lucian Matis ar putea fi și model

Printre distincțiile numeroase primite de Matis, amintim de Premiul Fashion Design Development Fund, oferit celui mai promiţător designer canadian. Se întâmpla în 2009. Este mare lucru ca un român să fie ales cel mai bun dintre canadieni.

Sursă: thestar.com

Cum te dezamăgește un bărbat în funcție de zodie. Racii dramatizează totul!... TEST! Îți plac lumânările parfumate? Ce spune culoarea lor despre personalitatea ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x