Primul american cu transplant complet de fata zambeste din nou

La 10 luni dupa ce a devenit primul american care si-a facut transplant complet de fata, Dallas Wiens si-a recapatat capacitatea de a-si controla muschii fetei.

Potrivit Daily Mail, barbatul poate din nou sa zambeasca si sa exprime emotie pe chipul sau. Prin mai multe sedinte de terapie fizica, a reusit sa isi controleze buzele si sa bea din nou dintr-un pahar. De asemenea, si-a recapatat si simtul olfactiv.

Chipul barbatului de 25 de ani a fost complet ars in 2008, cand a atins cu capul o linie de inalta tensiune. Tot din aceasta cauza, a ramas orb si nu a reusit sa-si recapete vederea. Dupa acest eveniment, a suferit peste 20 de operatii, dar, pana la acest transplant, chipul sau nu mai avea nicio trasatura.

Transplantul prin care a trecut Wiens face parte dintr-un program guvernamental din SUA, prin care se doreste extinderea acestor proceduri chirurgicale si in cazul soldatilor raniti.

Foto: lightchaser photography

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri