Antena Căutare

Roman Abramovici si-a lansat la apa iahtul de 1 miliard de dolari

Oligarhul preferat al poli­ti­cienilor de la Moscova este din nou in centrul atentiei, dupa o achizitie foarte excen­­trica. Roman Abra­mo­vici este proprietarul unui „oras plutitor”, capabil sa iasa intreg dintr-un atac militar.

Miliardarul rus Roman Abramovici a intrat in posesia celui mai mare si mai scump iaht din lume, in ultima saptamana a anului trecut.

Ambarca­tiu­nea a fost construita pe santierul com­paniei Blohm + Voss din Hamburg, Ger­mania, dupa o munca de trei ani, deta­liile tehnice fiind secrete.

Potrivit esti­marilor, „mega-iahtul" masoara intre 162 si 170 de metri. Costurile au fost estimate intre 500 de milioane si 1,2 mili­arde de dolari, cele mai multe cal­cule oprindu-se in jurul cifrei de 1 mili­ard. Astfel, Eclipse este cel mai mare si cel mai scump iaht din lume detinut de o persoana privata.

Potrivit surselor neoficiale citate de presa occidentala, mentenanta va aduce costuri anuale de 50 de milioane de do­lari, iar fiecare „plin" facut in rezervoare va reduce averea lui Abra­movici cu 650.000 de dolari.

Iahtul cuprinde spatii pentru 30 de invitati si 75 de membri ai echipajului, doua piscine, centru de wellness, sala de cinema si acvariu. Una dintre pis­cine se transforma in ring de dans in mo­mentul in care este golita.

Eclipse este dotat cu un sistem mili­tar defensiv de protectie antira­cheta, blindaj exterior, geamuri anti­glont si trei locuri de aterizare pentru elico­p­tere.

In cazul in care piratii reusesc totusi sa urce pe nava, Abramovici va avea posibili­tatea sa paraseasca zona cu un mini­sub­marin cu doua locuri. Sis­temul antiracheta a fost instalat de com­pania AST, care are legaturi pu­ter­nice cu Blohm + Voss si cu Ministerul german al Apararii.

Potrivit legilor mari­time, vasele private nu pot fi dota­te cu armament.

Tot articolul, in Financiarul

Se apropie apocalipsa? Morti bizare de animale in mai multe colturi ale lumii... Un roman a realizat cea mai reusita fotografie a eclipsei de Soare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x