Antena Căutare

Romanii, codasi in ceea ce priveste bunele maniere

Romanii sunt in top la proastele maniere. O arata cele mai recente studii, dar si un experiment facut de reporterii Observator. In autobuz, pe strada sau in trafic, tupeul, agresivitatea si lipsa de respect se vad cu prisosinta. Sociologii spun ca sunt cele mai recente trasaturi ale societatii romanesti.

Primul test facut de reporterul Observator: a jucat rolul unei femei insarcinate, intr-un autobuz. A durat pana cand a capatat un loc pe scaun. Minute in sir, un domn a vorbit tare la telefon si a ignorat complet asa-zisa gravida. Abia dupa ce a observat ca este filmat i-a oferit locul lui.

Situatia se repeta de sute de ori zilnic. Cu mici diferente. Domnii stau lejer si citesc ziarele, iar femeile insarcinate sau cu copii mici in brate se chinuie sa-si faca loc in multime.
Bunele maniere au apus de mult, iar lipsa de respect si agresivitatea au devenit o obisnuita.

Urinatul in public nu e chiar exceptie. Nici macar in Bucuresti. Chiar daca, e drept, in cazul de fata se intampla mai spre periferie. Nu putini sunt cei care nu se sfiesc sa faca asta chiar in buricul targului. Adulti in toata regula, teoretic modele pentru pustii din jur.

Specialistii spun ca, dupa anii '90, schimbarea a cuprins intreaga societate romaneasca. Educatia facuta pe genunchi ar fi una dintre principalele cauze.

Ziua Recordurilor Mondiale a fost marcata in toata lumea, prin noi recorduri... Asemanarile dintre oameni si porci ar putea duce la o noua era in domeniul transplanturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x