Antena Căutare

Rușii vor să ne ia Bucureștiul! Habar nu ai ce ''comoară'' a Capitalei se află deja la Sankt Petersburg

Rușii vor să ne fure Capitala sau cel puțin măcar numele ei. Asta pentru că o staţie de metrou de la Sankt Petersburg poartă numele capitalei României. Bucureşti este una dintre opririle de pe o linie la care lucrările au fost terminate după 20 de ani.

Rușii vor să ne fure Capitala sau cel puțin măcar numele ei. Asta pentru că o staţie de metrou de la Sankt Petersburg poartă numele capitalei României. Bucureşti este una dintre opririle de pe o linie la care lucrările au fost terminate după 20 de ani.

În 2012 ruşii din Sankt Petersburg și-au extins reţeaua de metrou, cu două noi staţii: Bukharestskaya şi Mezhdunarodnaya. Acest lucru a provocat atunci o serie de controverse, inclusiv o notă de protest din partea diplomaţiei ruse.


Mai mulți locuitori nu au fost de accord cu numele acestei stații pentru că ne consideră un stat neprietenos și pentru că România susţine NATO, iar aceste motive ar fi fost suficiente pentru a redenumi staţia aflată atunci în construcţie.

Staţia a fost proiectată cu mai bine de două decenii în urmă, în perioada sovietică, iar acum a fost doar finisată. În arhitectura staţiei sunt redate imagini din Bucureşti, de aceea rușii au dorit ca denumirea să fie păstrată. Tematica arhitecturii româneşti este ilustrată în felul în care au fost decorate tavanele şi lustrele. Pilonii staţiei sunt făţuiţi cu marmoră albă, pavajul este din granit. De asemenea, proiectul prevede un mozaic cu un conac bucureştean.


În locul denumirii de București, rușii ar fi preferat un nume care să reflecte realităţile copleşitoare ale oraşului de pe Neva. Au propus orice altă denumire precum Profsoiuznaia (Staţia Sindicatelor), pentru că sediul sindicatelor se află în apropiere, Studenceskaia (Staţia Studenţilor), pentru că aici sunt câteva instituţii de învăţământ superior, iar studenţii au participat activ la această dezbatere sau Ekaterinenskaia pentru că în 2012 se împlineau 350 de ani de la încoronarea Ekaterinei a II-a.

Majoritatea celor care s-au exprimat împotriva denumirii "Bucureşti" au invocat că aceasta îi poate induce în eroare pe pasagerii metroului.


"Staţia Bucureşti''este amplasată pe strada Bucureşti din Sankt Petersburg, mare şi iubită de toţi. Dar artera este foarte lungă, străbate practic întreg raionul, de aceea oamenii care nu cunosc foarte bine geografia zonei ar putea să se încurce, întrucât atunci când ar ieşi la staţia de metrou Bucureşti, ei nu ar înţelege în ce parte a raionului se află din punct de vedere territorial.

Milioane de oameni visează să aibă ceasul ăsta! "Tikker" îţi spune cât de mult mai ai de trăit! Eşti curios?... Dumnezeu l-a înzestrat cu un dar special! El e cel mai puternic preot din lume! Mişcă un avion de 189 de tone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x