Antena Căutare

Satul fără străzi există în Olanda! Locuitorii se bucură de linişte deplină, fără zgomotele maşinilor sau aglomeraţia din autobuze!

V-aţi imaginat vreodată cum ar arăta un oraş fără străzi? Să zicem că agitaţia urbană ar dispărea complet, la fel ca zgomotele maşinilor sau aglomeraţia din autobuze.

V-aţi imaginat vreodată cum ar arăta un oraş fără străzi? Să zicem că agitaţia urbană ar dispărea complet, la fel ca zgomotele maşinilor sau aglomeraţia din autobuze.

Surprinzător, vă spunem că nu trebuie să vă gândiţi prea mult pentru că cineva v-a luat-o înainte! Nu doar că şi-a imaginat, ci a pus în practică ideea!

Giethoorn, Olanda

Satul Giethoorn din Olanda este renumit pentru caracteristica sa unică în lume: nu există străzi, ci doar canale. În "Veneţia din Nord" oamenii se deplasează cu barca într-o atmosferă de linişte deplină, într-un peisaj rustic.

Fiecare casă este construită pe câte o insulă, la care vecinii au acces printr-un pod. În total, sunt 180 de poduri. Aproape toate casele au acoperişuri de stuf!

Giethoorn, Olanda


Satul a fost fondat în 1230 de un grup de refugiați din sud, care au ajuns în zona respectivă în căutarea unui loc în care să se stabilească. Când au ajuns, au rămas uimiți de numărul mare de coarne de capră, care se pare că au rămas aici după o inundație catastrofală. Acesta este motivul pentru care locul a fost numit Giethoorn, ceea ce înseamnă „cornul de capră„.

De-a lungul anilor, locuitorii au găsit numeroase depozite de turbă. Mulțumiți de descoperirea lor, coloniștii au săpat pentru a găsi și mai multă turbă și, în consecință, au lăsat găuri în pământ. După trecerea timpului, aceste găuri s-au transformat în lacuri și apoi în lanțul de canale pe care le vedem astăzi, care fac din acest sat o atracție turistică majoră, scrie cunoastelumea.ro.

Giethoorn, Olanda

Celebritatea satului se datorează anilor '60, când regizorul de film olandez, Bert Haanstra, l-a utilizat ca locaţie în filmele sale.

Giethoorn este o atracţie turistică foarte populară! Are doar 2.620 de locuitori, dar în fiecare ani sunt primiţi aproximativ 200.000 de turişti chinezi.

FOTO CREDIT

Care este diferenţa dintre un diamant şi un briliant? Cei mai mulţi oameni nu ştiu sensul corect al cuvintelor!... TEST de perspicacitate! Privește cu atenție cărțile de joc: Crezi că ghicești ce lipsește?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x