Antena Căutare

Scrisoarea emoționantă găsită între zidurile cazinoului Constanța. Internauții vor să găsească urmașii autorului

O scrisoare emoționantă a fost găsită între zidurile cazinoului din Constanța. Biletul este scris de un deținut politic în anii '50, atunci când cazinoul a fost restaurat.

colaj foto cazino Constanța Galerie
O scrisoare emoționantă a fost găsită între zidurile cazinoului din Constanța. Biletul este scris de un deținut politic în anii '50, atunci când cazinoul a fost restaurat. | Shutterstock

Cazinoul din Constanţa se află în plin proces de renovare şi modernizare din 2020 și cei care lucrează la modernizarea lui au găsit bilete lăsate cei care a lucrat anterior la clădire. Un bilet scris în limba germană a fost găsit de constructorii care lucrează la renovarea cazinoului.

Anunţul a fost făcut de primarul Constanţei, Vergil Chiţac, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Ce scrie în mesajul găsit între zidurile cazinoului din Constanța

Biletul scris de un deținut politic găsit între zidurile cazinoului a fost prezentat de primarul orașului în mediul online.

„Un nou mesaj cu mare încărcătură istorică şi emoţională a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului. Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deţinut politic din Sibiu. Cazinoul Constanţa a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deţinuţilor politici. De aici şi aceste mărturii cutremurătoare ascunse în zidurile clădirii”, a afirmat primarul Constanţei care a postat în mediul online și traducerea biletului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze. Sunt aici ca deţinut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar şi dulgher la muncă. Am fost condamnat la 9 ani şi de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viaţa mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv. Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu", este mesajul scris de deținut.

Cum au reacționat locuitorii orașului Constanța după ce au citit această mărturie

Internauții s-au bucura că acest mesaj a ajuns public, iar unii dintre ei sunt de părere că dacă autorul mesajului are urmași, acest bilet ar trebui să ajungă la ei.

„Domnule Vergil Chițac, din postare in postare poate gasim pe cineva din familia omului... O sa va anunt!”, a scris un internaut, iar cineva a continuat: „Bravo! Așa este cel mai corect și normal mod de a proceda. Sper să aibe urmași și sã ajungeți la ei. Respectabil gest domnule Laurențiu Condilioglu! De asemenea oameni are societatea mare nevoie. Frumos!”.

„Da, îmi aduc aminte de țimpul acela, se lucra cu deținuți atât la stadionul Farul, cât și la Cazinou și faleza aferenta. Dupa finalizare, la parterului est a funcționat un timp Casa pionierilor, unde mergeam prin clasa a 6-a a 7-a, apoi în liceu, la cinematograful care funcționa în sala mare, la etaj. Tulburătoare mesaje!”, a mai scris o altă internaută în mediul online.

Nu este primul mesaj de acest tip care a fost găsit în zidurile Cazinoului din Constanța. În urmă cu trei ani, în timpul lucrărilor de reabilitare a monumentului, s-a găsit un bilet semnat de mai mulți deținuți politici.

Citește și: Scrisoarea pe care un cuplu a găsit-o în șemineu. Au fost uimiți să afle un detaliu foarte importat despre casa în care locuiesc

Scrisoarea deţinuţilor era zidită în fereastra scoică dinspre mare, din sala de spectacole a Cazinoului, informează Știri pe Surse.

„Acest Cazinou este lucrat de către deţinuţii politici din anul 1951 luna 31 Decembrie, condusă de arhitectul Joja Constantin. Echipa de stucatori condusă de Rusu A Ioan, Botoş Dumitru jud Arad, Jercău Constantin, Ciscău Gheorghe, Coraş Ionel, Sava Nicolae, Pop Ioan, Vlădescu Ilie, Hosu Petre, Hosu Ghegor, Anastasiu Ştefan, Gorbovan Gh., Bamer Fidel şi Morton Iuliu”, era mesajul găsit de echipa de constructori.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Un tată a pierdut custodia copilului fiindcă l-a lăsat să stea singur în casă. Cum a fost posibil... Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată, de fapt. Efectul se vede imediat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x