Antena Căutare

Se apropie clipa marelui CUTREMUR! România, pregătită pentru un seism major?

În ultima perioadă, în România s-a înregistrat un număr tot mai mare de cutremure, fapt ce a atras atenția specialiștilor.

În ultima perioadă, în România s-a înregistrat un număr tot mai mare de cutremure, fapt ce a atras atenția specialiștilor.

Un raport publicat recent de Global Adaptation Index arată că în fiecare an, țările sunt tot mai pregătite de un cutremur puternic. Totuși, într-un clasament al pregătirii statelor în caz de seism major, România se clasează la mijlocul clasamentului, cu un nivel mediu de pregătire pentru dezastre.

De asemenea, un alt studiu efectuat recent arată faptul că mai bine de 80% dintre români nu știu să reacționeze corect în cazul producerii unui cutremur puternic. Specialiștii recomandă oamenilor să fie precauți și să se informeze corect despre regulile ce trebuie respectate. Mai mult decât atât, se recomandă ca în fiecare locuință să existe apă și alimente suficiente pentru 72 de ore, căci în primele zile de la cutremur, autoritățile vor acorda prioritate victimelor grav rănite.

Galerie FOTO: Atunci când ai imaginaţie... poţi face minuni! Cele mai tari improvizaţii cu obiecte banale... VIDEO uimitor: Cum reuşeşte un pilot să potolească un monstru de 90 de milioane de dolari, într-un singur minut, în lini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x