Antena Căutare

Slinky, arcul colorat care ne-a înveselit copilăria. Știai că a fost inventat din greșeală, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial?

În 1943, un inginer naval, Richard James, care făcea cercetări asupra unor dispozitive menite să stabilizeze navele, a construit un obiect care avea să devină, în chip destul de surprinzător, o jucărie extrem de populară, reprezentând perfect categoria "simplu, dar ingenios".

În 1943, un inginer naval, Richard James, care făcea cercetări asupra unor dispozitive menite să stabilizeze navele, a construit un obiect care avea să devină, în chip destul de surprinzător, o jucărie extrem de populară, reprezentând perfect categoria "simplu, dar ingenios".

Practic, a fost vorba despre un arc de sârmă - 25 de metri de sârmă, înfăşurată într-un arc spiral, cu diametrul de 8 cm. Istoria începe când inginerul naval Richard James a scăpat din mână un arc cu care lucra, pe care l-a urmărit cum coboară de pe masă, pe podea şi apoi cum "merge" singur.

Acest lucru l-a pus pe gânduri pe James, care, ajuns acasă s-a gândit la ce proprietăţi are oţelul şi cum ar putea să-l îmbunătățească, pentru "a-i da viaţă".Inginerul James şi-a dat seama de potenţialul invenţiei sale.

Cu ajutorul soţiei sale (care i-a găsit jucăriei numele), James a pus la punct afacerea lansării lui Slinky ca un obiect amuzant pentru copii. Jucăria Slinky clasică a intrat pe piaţa în anii 1950, iar de atunci s-au vândut, în întreaga lume, mai mult de 300 de milioane de exemplare.

Astăzi, arcul iniţial confecţionat din oţel, este înlocuit cu unul dintr-un plastic la fel de elastic şi flexibil, iar griul metalic, de culorile curcubeului. Dar proprietăţile ce l-au făcut celebru au rămas aceleaşi.

De-a lungul vremii, Slinky a căpătat şi alte întrebuinţări: soldaţii americani din Vietnam l-au folosit ca antena pentru comunicaţii, iar un compozitor a creat o piesă în care un Slinky e folosit ca instrument muzical.

O femeie alunecă pe stânci şi încearcă cu disperare să se prinndă de piciorul prietenului său. Bărbatul se retrage și o ... Ziua când România a fiert. ”S-a mâncat mămăligă de orz, caii au căzut din picioare”. + 44,5 grade C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x