Antena Căutare

Soldați salvați de caramele, în timpul războiului din Coreea. “A fost singura noastră șansă” - FOTO+VIDEO

În urmă cu 66 de ani, mii de soldaţi americani, împreună cu aliaţii lor, erau salvaţi datorită unor mici arme secrete si delicoase: caramelele “Tootsie Rolls".

Acestea i-au ajutat pe soldații care veniseră în Coreea de Sud, pentru a lupta împotriva invadatorilor de la graniță. Dar vă veți întreba, probabil, cum a fost posibil? Ei bine, nici prin cap nu vă trece. Nici lor nu le-a trecut, la momentul respectiv.

Totul a avut loc în anul 1950, când trupele Naţiunilor Unite au fost nevoite să întâmpine ofensiva Coreei de Nord, în zona cunoscută sub numele de ,,Rezervorul Changjin". În sprijinul nord-coreenilor, au venit peste 150.000 de soldaţi chinezi, iar militarii americani începuseră să piară pe capete, potrivit upworthy.com.

Nici condițiile meteo nu îi ajutau prea mult. Deseori, în timpul nopţilor, îndurau temperaturi chiar şi de -40 de grade Celsius. Buldozerele şi tancurile nu puteau avansa sub nicio formă, iar liniile de aprovizionare erau, practic, întrerupte.

Muniție sau caramele?

Chiar şi în această situaţie, soldații nu s-au gândit vreun minut să se retragă. Ținta lor finală era reprezentată de victorie. Astfel, au cerut aprovizionarea cu noi stocuri de muniţie, însă, spre surprinderea lor, atunci când au deschis lăzile cu armament pe care le primiseră…. Surpriză! În ele se aflau doar caramelele ,,Tootsie Rolls".

Rămași fără provizi, înfometați, militarii nu au avut încotro decât să mănânce ceea ce tocmai primiseră. Dar acesta nu a fost unicul scop al caramelelor.

Ingenioși și bine pregătiți, soldații au folosit caramelele pentru a lipi părţile distruse ale armelor. De asemenea, aceștia acopereau și găurile provocate de gloanţe în echipamentele pe care le purtau, după cum scrie upworthy.com.

Rămânând tot mai puțini și fiind din ce în ce mai încolțiți de inamici, după 13 zile, soldaţii iau decizia de a se retrage din fața invadatorilor Coreei de Sud.

Bomboanele le salvaseră viața! Cei care au supravieţuit retragerii recunosc și acum că au supravieţuit războiului datorită caramelelor ,,Tootsie Rolls".

A căutat pe Google Maps un hotel şi când a văzut ce se afla la geamul lui a îngheţat sângele în el! Fotografiile virale ... Știați cum se face? Cum se alege nașul de botez și ce trebuie să facă părintele spiritual!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x