Antena Căutare

Tablourile unui puscarias roman au ajuns la palatul Papei de la Vatican

Un fost detinut de la Penitenciarul Gherla a ajuns sa picteze pentru Papa Benedict al XVI-lea. Barbatul a stat inchis 15 ani pentru talharie, dupa ce si-a facut singur dreptate deoarece cineva ii datora o suma de bani. In spatele gratiilor, a invatat sa picteze si a reusit sa-si schimbe viata.

Unul dintre tablourile lui Alexandru Harangus a ajuns la Papa Benedict dupa ce a castigat locul sapte la o competitie internationala. Nu este singurul premiu castigat pana acum de fostul puscarias.

Barbatul a stat ani buni in inchisoare, iar peretii celulei stau marturie suferintei lui. “In primele luni, cautam cumva sa ma detasez de ceea ce era acolo. Si-atunci m-am apucat sa desenez. Faceam tot felul, pe coli A4, de desene”, a declarat Harangus.

Un fost profesor de grafica, detinut si el pe-atunci, i-a simtit talentul. L-a indrumat si l-a incurajat. Materialele erau expuse in penitenciar, iar apoi erau trimise la diverse expozitii. Asa au ajuns operele pictorului-detinut au ajuns sa fie admirate de insusi Papa Benedict.

Opera "Identitati paralele", care reprezinta un om imobilizat in scaun cu rotile, a ajuns pana la Vatican.

In urma cu doi ani, Alexandru Harangus a fost eliberat pentru buna purtare. Nu-si doreste acum decat un loc unde sa lucreze.

Un neamt a gasit dupa doi ani masina pe care uitase unde a parcat-o... Cadavrele umane pot deveni sursa pretioasa de celule stem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x