Antena Căutare

Temperatură record în Laponia. S-au înregistrat cele mai multe grade după mai bine de un secol

Kevo din Laponia a înregistrat o temperatură de 33,6 grade Celsius, după ce Finlanda a înregistrat căldură record în iunie.

S-au înregistrat temperaturi record în Laponia
Temperaturi record în Laponia | Shutterstock

Țările nordice au înregistrat temperaturi aproape record în weekend, inclusiv maxime de 34 de grade Celsius, în unele locuri.

Laponia a înregistrat temperaturi caniculare record, după mai mult de un secol

Ultimele cifre au venit după ce institutul național de meteorologie din Finlanda a înregistrat cea mai mare temperatură pentru luna iunie, din anul 1844, atunci când aceștia au început să facă înregistrări de acest gen.

Kevo, din Laponia, a înregistrat căldură de 33,6 de grade Celsius duminică, fiind cea mai fierbinte zi încă din 1914 când autoritățile au înregistrat 34,7 de grade Celsius, a declarat agenția de știri theguardian.com. Mai multe părți din Suedia au raportat, de asemenea, temperaturi record pentru luna iunie.

Temperaturile ridicate sunt urmări ale valurilor de căldură record și a incendiilor sălbatice care au provocat devastări în multe părți din America de Nord.

Valul de căldură intens a ucis 95 de persoane doar în statul american Oregon, a declarat duminică guvernatorul acestui stat, potrivit publicației amnitiă mai sus. Se crede că sute de persoane ar fi murit de căldură și în nord-vestul și sud-vestul Canadei.

Experții și oficialii se tem că aceste condiții catastrofale, alimentate de criza climatică, se vor înrăutăți în următoarele luni.

La nivel național, luna iunie 2021 a fost a treia cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată în Suedia.

Și institutul meteorologic norvegian a înregistrat 34 de grade Celsius în Saltdal, un județ din apropierea Cercului Polar. Aceasta este cea mai ridicată temperatură măsurată în țară în acest an și la doar 1,6 de grade Celsius, în afară de recordul istoric al Norvegiei.

Canada se luptă cu un șir de incendii forestiere în provincia de vest Columbia Britanică, după ce s-au întrecut temperaturi de până la 49,6 de grade Celsius, un nou record național. Mai multe părți ale lumii au experimentat deja valuri de căldură caniculare în acest an.

În emisfera sudică, iunie a fost, de asemenea, cea mai fierbinte lună înregistrată în Noua Zeelandă, unde este o lună de iarnă. Joi, Organizația Națiunilor Unite a confirmat o nouă temperatură record pentru continentul antarctic - măsurată anul trecut - de 18,3 de grade Celsius.

O femeie a arătat ce poți să pățești dacă îți decolorezi părul acasă. Imaginile sunt virale... Cum arată bebelușul care de la 8 săptămâni a început să se umple de păr. Părinții fetiței s-au speriat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x