Antena Căutare

"Toy Story 2", la un pas sa nu mai fie lansat: A fost sters complet din calculatoarele realizatorilor

“Toy Story 2”, unul dintre cele mai iubite filme de animatie, a fost pe punctul de a nu ajunge in istoria cinematografiei. Din cauza unei erori informatice, filmul a fost sters din calculatoarele realizatorilor, in momentul in care era aproape gata de finalizare.

Intamplarea a avut loc in 1998, la studiourile Pixar. Unul dintre directorii tehnici, impreuna cu alti colegi, a deschis un director in care erau stocate toate datele despre personajul de animatie Woody. Au observat ca palaria disparuse din desen si, la un moment dat, Woody a devenit istorie. Si celelalte personaje au disparut complet din calculatoare.

Toti cei implicati in realizarea filmului au intrat in panica si au organizat o intalnire pentru a gasi o solutie de recuperare a filmului. Cativa animatori aveau bucati din film pe computerele lor, dar nu suficiente pentru a-l recompune complet. Parea ca nimeni nu a pastrat o copie completa.

Totusi, salvarea a venit din partea lui Galyn Susman, care era director tehnic supervizor. Aceasta nascuse recent si, pentru ca avea nevoie sa lucreze de acasa, si-a instalat un calculator pe care era stocata intreaga animatie.

Ca o ironie, dupa ce filmul a fost recuperat, conducerea studioului Pixar a cerut refacerea animatiei, asa ca s-a mai muncit noua luni la ralizarea ei, pana la lansarea din 1999.

Foto:

Liniste la masa! Pedepse pentru clientii care vorbesc, la un restaurant din New York... VIDEO! Cum a fost realizata prima incapere construita cu o imprimanta 3D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x