Antena Căutare

Ultima moda la francezi: rochia din chistoace

Desi marile case de moda pariziene nu au nici o legatura cu creatia de care vorbim, ele ar putea aprecia demersul facut de o frantuzoaica pentru atrage atentia asupra reciclarii si pastrarii curateniei. Flore Garcia Bour, in varsta de 22 de ani, a strans timp de 20 de zile sute de chistoace de pe strazile Parisului, din care a confectionat o rochie - am putea spune - cel putin neobisnuita.

Creatoarea spune ca nu incearca sa ii faca pe oameni sa se lase de fumat, ci vrea doar sa le influenteze comportamentul, atentionandu-i astfel sa nu mai lase deseuri pe strazi. „Intotdeauna am fost revoltata de numarul imens de chistoace pe care il lasa oamenii pe strazi, cand ar fi atat de simplu sa isi schimbe obiceiul si sa le arunce la un cos de gunoi" a declarat Bour pentru AFP.

Sper ca rochia socheze fumatorii si sa aiba un rol in constientizarea raului pe care il fac, deoarece mucurile de tigara au timp de degradare cuprins intre 18 luni si 12 ani, in cel mai rau caz", a adaugat creatoarea.

Daca primul lucru la care va gandeati este mirosul rochiei, Bour explica si ca avut grija totusi sa trateze chimic mucurile de tigara pe care le-a strans in borcane. Ea spera sa termine rochia pe data de 15 mai.

Citeste si Jurnalul

FOTO: lemegotdefi.com

Bolivia: Un baiat de 10 ani a calatorit 1.000 de km agatat sub un camion... VIDEO! Cunoaste-l pe Boo, cel mai simpatic catel din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x