Antena Căutare

Un bărbat a supraviețuit 31 de zile în jungla amazoniană doar cu viermi și propria urină. Cum a fost găsit

Povestea despre supraviețuire a bărbatului a făcut înconjurul internetului, impresionându-i pe internauți. Iată cum a ajuns în această situație, dar și cum a fost salvat. El a reușit să rămână în viață, consumând doar insecte și propria urină.

bărbatul care a supraviețuit 31 de zile în amazon doar cu urină și insecte, se află pe patul de spital
Un bărbat a supraviețuit 31 de zile în jungla amazoniană doar cu viermi și propria urină. Cum a fost găsit | Captură YouTube

Jhonatan Acosta, în vârstă de 30 de ani, din Bolivia, a povestit cum s-a pierdut în Amazon și a fost nevoit să mănânce viermi, insecte, să își adune apă în cizme și să își consume inclusiv propria urină pentru a rămâne în viață, potrivit mirror.co.uk.

Acesta a mai adăugat că a trebuit să se lupte și cu mistreții, care l-au lăsat fără una dintre cizme în timpul unui atac.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Povestea incredibilă a unui bărbat care a supraviețuit 24 de zile pe mare doar cu ketchup. Cum a fost salvat

Povestea incredibilă a bărbatului care a supraviețuit o lună în jungla amazoniană doar cu insecte și propria urină

Jhonatan Acosta a relatat că s-a rătăcit într-o zonă muntoasă de lângă Baures, în Bolivia, în timp ce se afla la vânătoare și a fost găsit o lună mai târziu de un echipaj de salvare. Când și-a dat seama că s-a pierdut de grup, a mers în jur de 40 de kilometri pe jos în căutarea civilizației, însă a descoperit că, de fapt, se învârtea în cerc.

După ce a fost găsit, doctorii au constatat că slăbise până la 17 kilograme, dislocându-și, în același timp, și glezna. Dacă se confirmă toate aceste lucruri, ar însemna că Jhonatan Acosta ar fi unul dintre cei mai longevivi supraviețuitori ai junglei amazoniene, potrivit sursei citate.

Bărbatul a mai declarat că abilitățile pe care le-a învățat în timpul serviciului militar, dar și vizionarea unor documentare la televizor l-au ajutat să rămână în viață:

„Scopul meu a fost să ajung la râu, pentru că în primele zece zile mi-am băut propria urină și nu am găsit apă sau fructe (...) Cred că am leșinat de câteva ori. Din disperare, am mâncat viermi, plante, ciuperci și tot ce am putut găsi care să nu mă otrăvească... Când ești flămând, totul are gust bun.”, a mărturisit acesta, citat de sursa menționată mai sus.

Citește și: Bărbatul care a supraviețuit miraculos după ce a ajuns pe șinele de cale ferată, într-un ger de -18 grade Celsius. Ce s-a întâmplat

Bărbatul este recunoscător că a primit o „a doua șansă” și spune că nu va mai merge prea curând la vânătoare

Bărbatul a fost dat dispărut de familia sa la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit Libertatea. El plecase într-o excursie la vânătoare cu patru prieteni în pădurea amazoniană, dar s-a despărțit de grupul său pe 25 ianuarie.

Imediat după ce s-a constatat dispariția, a fost lansată o operațiune de căutare pentru a-l găsi. Dar odată cu trecerea săptămânilor, prietenii și familia își pierdeau și speranța că îl vor mai găsi în viață.

O lună mai târziu, în timpul căutărilor, unul dintre bărbații din echipajul de salvare l-a auzit strigând. Acesta a povestit că atunci când l-au găsit și l-au descălțat ca să îi facă baie, picioarele lui arătau îngrozitor. Mai mult, cei patru salvatori au relatat că bolivianul arăta așa de rău, încât le-a fost frică să se aproprie de el.

Jhonatan Acosta a mărturisit că va renunța, pentru o vreme, la vânătoare și îi mulțumește lui Dumnezeu că i-a oferit o „a doua șansă”.

Ce decizie a fost luată în blocul unde un cuplu face amor pe holul comun. Cei doi au fost prinși de fiecare dată... Doi părinți au ajuns la închisoare după ce fiica lor, care avea 146 kg la 16 ani, a fost găsită moartă în casă. Ce s-a d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x