Antena Căutare

Un șeic vrea să tracteze un iceberg pe o distanța de 8.800 de km. Soluția a venit după ce Emiratele Arabe vor rămâne fără apă în 25 de ani

Șeicii din Emiratele Arabe Unite caută soluții în urma unor prognoze care indică faptul că țara ar putea rămâne fără apă în aproximativ 25 de ani din cauza schimbărilor climatice. O soluție este tractarea unui iceberg direct din Antarctica.

Șeicii din Emiratele Arabe Unite caută soluții în urma unor prognoze care indică faptul că țara ar putea rămâne fără apă în aproximativ 25 de ani din cauza schimbărilor climatice. O soluție este tractarea unui iceberg direct din Antarctica.

Un afacerist, Abdulla Alshehi, a găsit soluția ideală pentru a salva țara. Acesta a elaborat un plan prin care va tracta un iceberg uriaș din Antarctica până în apropierea coastelor Emiratelor, unde dorește să construiască o stație de filtrare și desalinizare a apei.

Un șeic vrea să tracteze un iceberg pe o distanța de 8.800 de km. Soluția a venit după ce Emiratele Arabe vor rămâne fără apă în 25 de ani

Înainte de a pune în aplicare planul, șeicul dorește să testeze ideea. În anul 2019 plănuiește să tracteze un iceberg până în apropierea coastelor Australiei ori Africii de Sud. Costurile pentru acest demers ajung la 80 de milioane de dolari.

Prin acest test, șeicii doresc să observe dacă icebergul se va topi până la destinație.

"Potrivit analizelor noastre, este mai ieftin să aducem un iceberg decât să încercăm să desalinizăm apa din mare. De asemenea, o stație uriașă de desalinizare ar însemna pomparea unor cantități uriașe de apă în Golf și a eradicării vieții marine din această zonă", a spus seicul arab.

Un icerberg conține 20 de bilioane de galoane de apă și ar putea oferi apă pentru nevoile a un milion de oameni pe parcursul a cinci ani de zile.

Cântăreaţa americană Nicki Minaj şi-a anulat un concert programat în Arabia Saudită, pentru care a fost puternic critica... Bubuitura care a zguduit orașul Iași nu are explicație. O posibilă cauză a fost postată pe Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x