Antena Căutare

Un timbru furat a apărut după 60 de ani! "Au pus avionul cu susu-n jos! De la 24 de cenți, acum valorează peste UN MILION de dolari"

De la 24 de cenți, la peste un milion de dolari! Atât de mult a crescut valoarea unui timbru furat și găsit întâmplător după 60 de ani. Povestea din spatele hârtiei valoroase spune că interesul colecționarilor a fost captat în momentul în care s-a descoperit că avionul ales să apară pe timbru a fost imprimat invers, cu susul în jos.

De la 24 de cenți, la peste un milion de dolari! Atât de mult a crescut valoarea unui timbru furat și găsit întâmplător după 60 de ani. Povestea din spatele hârtiei valoroase spune că interesul colecționarilor a fost captat în momentul în care s-a descoperit că avionul ales să apară pe timbru a fost imprimat invers, cu susul în jos.

Erorile de imprimare suscită, în general, interesul colecționarilor și conferă timbrelor respective un caracter de raritate filatelică. Așa a ajuns timbrul american foarte rar, denumit "Inverted Jenny", de o valoare inestimabilă.

De la 24 de cenți, valoare nominală, la 1.175.000 de dolari, preț de vânzare

Potrivit AFP, citată de Agerpres, timbrul "Inverted Jenny" a fost editat în câteva sute de exemplare în anul 1918 și a avut, inițial, valoarea nominală de 24 de cenți. La o licitație care a avut loc la New York, un exemplar din acest timbru a fost vândut, surpriză, pentru 1.175.000 dolari.

Procurorul districtului de sud din New York, Preet Bharara, a anunțat că un alt timbru din acest model a fost găsit la 60 de ani după furtul său. Furat de la un filatelist, care avea patru exemplare, la o reuniune a colecționarilor ținută la Norfolk în septembrie 1955, prețiosul dreptunghi de hârtie a dispărut până în luna aprilie a acestui an. Casa de licitații a semnalat autorităților că o persoană a vrut să vândă timbrul.

Timbrul, găsit după ce un tânăr care pretinde că l-a moștenit de la bunicul său, a vrut să-l vândă

Interogat de FBI, Keelin O'Neill a dat asigurări că a primit acum mai bine de doi ani acest timbru "Inverted Jenny", de la bunicul său, care ulterior a decedat.

Informat cu privire la proveniența timbrului, el a fost de acord să-l predea autorităților care l-au donat în mod oficial bibliotecii americane de cercetare filatelică

Dintre cele patru timbre furate de la Ethel B. Stewart McCoy, trei au fost găsite și atribuite APRL, în concordanță cu voința proprietarului, care a murit în 1980. Cel de al patrulea timbru nu a fost încă găsit.

Mireasa a fost părăsită la altar, dar apoi a luat o decizie de zile mari! Ce a avut curaj să facă această tânără?... Cercetătorii lucrează la un vaccin care ne-ar face imuni la toate tipurile de cancer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x