Antena Căutare

Cercetătorii lucrează la un vaccin care ne-ar face imuni la toate tipurile de cancer

Grație unor noi descoperiri, cercetătorii sunt de părere că ar putea crea un vaccin împotriva cancerului în curând

Grație unor noi descoperiri, cercetătorii sunt de părere că ar putea crea un vaccin împotriva cancerului în curând.

În prezent, se estimează că, prin aplicarea sfaturilor pe care le ştim de ani de zile (să nu fumăm, să nu consumăm băuturi alcoolice în exces, să ne menținem o greutate corporală normală și să facem exerciții), mai mult de jumătate din decesele cauzate de cancer ar putea fi prevenite. Cu toate acestea, boala nu ar fi eliminată complet, iar milioane de oameni ar muri în continuare din cauza cancerului.

Acum, însă, cercetătorii sunt de părere că ar putea găsi un leac împotriva ei. După cum scriu cei de la Telegraph, acesta s-ar baza pe capacitatea medicilor de a reprograma anticorpii, pentru a-i face capabili să lupte împotriva oricărei boli. Mai exact, tratamentul ar presupune injectarea unor porțiuni mici de cod genetic în organism. Ele ar ajunge la celulele imunitare din organism și le-ar ”învăța” să recunoască anumite forme de cancer.

Mai mult decât atât, deoarece codul genetic ar putea fi reprogramat pentru orice formă de cancer, am putea avea de-a face cu o metodă universală. Nu ar fi nevoie decât de profilul genetic al unei tumori pentru a crea un vaccin capabil să lupte împotriva ei și să garanteze faptul că nu va recidiva. Metoda ar fi fost până acum testată pe șoareci și trei pacienți care suferă de cancer de piele, iar rezultatele ar fi fost încurajatoare.

Vezi mai multe amănunte pe Playtech.ro.

Un timbru furat a apărut după 60 de ani! "Au pus avionul cu susu-n jos! De la 24 de cenți, acum valorează peste UN ... O tânără a topit 90 de kilograme, dar corpul ei a suferit transformări şocante: vergeturi şi şapte kilograme de piele în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x