Antena Căutare

Veste extraordinară! România a devenit membră CERN după 25 de ani de colaborare

18 iulie 2016 devine o dată de referință pentru lumea științifică din România, în special, și pentru România, în general. Cercetărorii români au primit o veste extraordinară! European Organization for Nuclear Research (CERN) a anunţat primirea României în organizaţie, ţara noastră fiind cel de-al 22-lea membru.

18 iulie 2016 devine o dată de referință pentru lumea științifică din România, în special, și pentru România, în general. Cercetărorii români au primit o veste extraordinară! European Organization for Nuclear Research (CERN) a anunţat primirea României în organizaţie, ţara noastră fiind cel de-al 22-lea membru.

Aplicaţia formală a României a fost făcută în urmă cu opt ani, în 2008, însă cercetătorii români colaborează cu CERN de 25 de ani.

Fabiola Gianotti, directorul CERN „Sunt extrem de încântată să urez bun-venit României!”

Momentul a fost unul emoționant și primit cu multă bucurie de forul științific din România.

„Acesta este un moment foarte special pentru România şi relaţia sa cu CERN. Suntem mândri de munca depusă de cercetărorii şi inginerii români care au colaborat şi până acum cu CERN”, a declarat Adrian Vierita, reprezentantul permanent al României la ONU.

„Aderarea România ca membru deplin CERN subliniază importanţa cooperării europene în domeniul cercetării", a menţionat şi profesorul Sijbrand de Jong, preşedintele Consiliului CERN. De asemenea, extrem de încântată de noua aderare a fost și Fabiola Gianotti, directorul general CERN, care a declarat că „Sunt extrem de încântată să urez bun venit României ca un nou stat membru al CERN.

Trăim vremuri interesante pentru CERN şi fizica particulelor, iar eu sunt foarte bucuroasă pentru comunitatea ştiinţifică românească. În special generaţiile mai tinere, au acum o şansă sporită de a contribuila programul nostru de cercetare cu adevărat internaţional. Avem o lunga istorie de colaborare cu România şi sunt încântată să asist la această relaţie care astăzi s-a întărit”.

Povestea din spatele unei imagini! Fotografia pisicii care ”sfidează” un poliţist înarmat, în Turcia, virală pe internet... Cum te-au păcălit magicienii până acum?! A fost dezvăluit SECRETUL. 6 trucuri explicate pas cu pas - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x