Antena Căutare

Viata pe Facebook la Guvern si Presedintie

Ca in institutiile statului se taiefrunza la caini, nu mai este nicio indoiala. Dar acum se taie pe stil nou. Pe Facebook. Cu ce se ocupa in timpul serviciului angajatii Guvernului si ai Presedintiei? Isi declara pe Facebook esecul in dragoste, nostalgia dupa Flota vanduta de Basescu, isi anunta bolile de ficat sau se dau "rotunzi” cu fotografii smechere in avioane private.


Pal Peter este secretarul personal al premierului Boc. Inainte sa fie secretarul lui Boc, a fost soferul lui Boc, la Primaria Clujului. Cand premierul a deplasat la Bucuresti aproape tot aparatul din Primarie, plus colegii de catedra de la Universitatea Babes-Bolyai, lui Pal Peter i-a pus Dumnezeu mana in cap, ajungand, din cel mai mic la primarie, cel mai tare din parcarea de la Palatul Victoriei. Lucru pe care tine musai sa-l arate si pe cea mai populara retea de socializare, unde si-a postat fotografii de mare mahar, langa un avion privat, in interiorul unui avion privat cu specificatia "private jet", ca sa se inteleaga clar ce smecher este, la biroul de la Guvern, din calatoriile facute alaturi de seful sau, Emil Boc, si fotografii cu el in Bucuresti. Comentate, inteligent: "Iarna in Bucuresti". Evident in timpul serviciului.

Raluca-Elena Irofti este ultima achizitie feminina intrata in cercul consilierilor personali ai primul-ministru. Fost inspector de specialitate la Serviciul de Protocol Secretariat al Primariei Cluj, Irofti este cea de-a treia ardeleanca cooptata de Boc in echipa sa de consilieri personali. Nici ea din cale afara de ocupata, desi statutul de consilier al premierului, platit din bani publici, cu cazare si transport asigurate din bani publici ar presupune, teoretic, macar o activitate mimata in interes public. Dar, sa vedem ce face Raluca Irofti, consiliera premierului Boc, la biroul sau de la Palatul Victoria. Sta pe Facebook. "Raluca Irofti este singura". La ora 13 in timpul zilei de luni. Adica, pe interpretarea facebook-iana, a iesit dintr-o relatie. Comenteaza cu prietenii. Peste doua ore posteaza linkul unui film despre iluzii.

Altadata, intr-o vineri, 18 martie, program mai lejer, pe dupa pranz. Isi aminteste de Ciresarii. Si de Sandy Belle, personajul de desen animat: "Just imagine! vacanta de vara, la tara, ora 11, in fiecare zi, fugeam pe ulita, in caldura, pe pietre desculti, prin iarba, cu crengi transformate in sabii magice, cu flori prin buzunare sau cu vreun biscuit, o para, ceva, cu parul impletit in codite, cu cu bucurie in suflet si nerbadare, sa vedem color, la tusa Zizi, unde mirosea a lapte, a iarba cosita si a rosii cu branza, Sandy Belle.. Uai, ce vremuri..". Peste jumatate de ora, pune si o fotografie cu ea insasi, anuntand ca nu mai este blonda si nu mai folosesste farduri. 15 martie, tot dupa pranz, marti. Citeste "Mananca, roaga-te, iubeste", best-seller-ul dupa care s-a facut filmul cu Julia Roberts si Xavier Bardem. Si suspina dupa Bardem. La serviciu? Da.

Andreea Paul Vass, cea mai prezenta dintre oamenii lui Emil Boc si pe la televiziuni, petrece foarte mult timp si pe Facebook. Evident, tot in timpul serviciului. Fapt pe care ea insasi il mentioneaza, ca pe un premiu: "Cel mai activ salajean pe "social network" este Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru si lector universitar la ASE Bucuresti."

Spre deosebire de colega sa Raluca, Andreea Paul este mai preocupata de cariera si de soarta locului sau de munca. Motiv pentru care face publicitate guvernului: "Guvernul Boc este laudat de europeni in raportul: "Masuri pentru stimularea angajarii tinerilor - 2010". Isi posteaza articolele publicate pe blogul personal si mai ofera si consultanta on line, adica raspunde intrebarilor celor care ii viziteaza profilul. Sau ataca televiziunile mogulilor dupa modelul sefului: "Iritarea este generata de nerespectarea legii audiovizualului care impune echilibrul de opinii intre putere si opozitie, iar eu asist mereu la emisiuni in format 1 la 7 sau 1 la 4 sau 1 la 2. Niciodata nu se respecta echilibrul. Este normal sa dublez interventiile mele, pentru a raspunde acuzelor nefondate, dar nu va imaginati ca sunt lasata! Trebuie mereu sa fortez nota! Iritant este si angajamentul politic al RTV si Antena care duce ironia la rang de politica editoriala orientat exclusiv catre...surpriza!"

Catalin Vatafu, alt consilier personal al lui Emil Boc, este mai zgarcit in manifestari publice pe Facebook, adunand doar prietenii si acuzand televiziunile mogulilor de manipulare. Este insa asaltat de invitatii feminine la o cafea, la care insa nu raspunde.

Ionut Popescu, si el consilier personal la cabinetul lui Emil Boc, se plictiseste in mod vadit la serviciu, avand in vedere ce preocupari de social-network are: "28 martie ora 17:09: Ionut Popescu: Am ajuns sa am 2000 de prieteni. Sa-mi traiasca si sa fie sanatosi !" Sau "Ionut Popescu : O tema intens dezbatuta: de ce au fost nevoiti sa plateasca avionul romanii adusi din Japonia ! Dar de ce ar fi trebuit sa fie adusi pe gratis ? Nu reusesc sa inteleg si pace de ce toti ceilalti contribuabili trebuie sa plateasca si nu cei care beneficiaza de acest serviciu..."

Citeste articolul complet pe Jurnalul

Cel mai batran barbat din lume a murit la varsta de 114 ani... VIDEO! Vezi repetitiile cavaleriei regale pentru nunta regala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x