Antena Căutare

VIDEO: Iti place carnea de gaina? Iata cum se produce!

O gaina, doua gaini, trei gaini... douazeci de mii de gaini, daca nu si mai multe! Toate, pentru a hrani un singur orasel, timp de o zi! Trecut-au anii cand mancam animale crescute in curte, "ecologic". Acum, odata cu cresterea alarmanta a consumului de alimente, industria a suferit un proces de automatizare, pe cat de profitabil, pe atat de ingrijorator. Mai ales atunci cand ne oprim pentru un minut si privim dincolo de farfurie. 

Nu mai sta nimeni sa alerge gaini prin cotet. O masinarie gigantica le aspira, la propriu, si le transporta in containere speciale. De acolo, o alta masinarie le transforma in carne. Cu miile, in doar cateva secunde. Si asta doar intr-o singura "fabrica"!

De presupus ca, intr-un metropola ca Beijing, de exemplu, un milion de gaini abia ar ajunge pentru cina. Fara a mai lua in considerare celelalte mese ale zilei.

Si cate orase nu sunt... Inclusiv in Romania, unde gaina este gatita in zeci de feluri... Pentru cei care vor sa afle cum ajunge carnea pe farfurie, fie ea de gaina sau porc, avem un filmulet. Nu tocmai placut la vedere.

Click aici pentru VIDEO!

Si daca te gandesti ca Irosim jumatate din mancarea produsa la nivel global, situatia devine si mai ingrijoratoare.

Asa arata un parc auto cu masinile avariate de uraganul Sandy!!!... Traditie de cinci decenii: sute de salvamari au facut baie in apele inghetate ale fluviului Rin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x