Antena Căutare

VIDEO! O noua explozie solara ameninta Terra

O noua explozie solara ameninta sa dea peste cap sistemele de telecomunicatii. Fenomenul a declansat deja aparitia unor aurore boreale care au putut fi observate din metropola New York. Este a doua explozie solara de magnitudine mare, inregistrata in mai putin de o luna.



Furtunile solare sunt clasificate de NASA drept C, M si X, ultima categorie reprezentandu-le pe cele mai periculoase dintre ele. Cele doua furtuni din ultima luna sunt din clasa X, cele mai puternice din ultimii 4 ani.



Ultima a avut loc pe 14 februarie cand efectele s-au facut simtite cu precadere in China. Autoritatile s-au plans de perturbari ale comunicatiilor radio dupa ce zona a fost lovita cu putere de undele particulelor, scenariu previzibil si pentru urmatoare perioada, mai ales in Statele Unite.

In 1972, in Canada, o furtuna magnetica provocata de o eruptie solara foarte puternica a lasat fara electricitate peste sase milioane de persoane din regiunea Québec.

Google a creat un site pentru contactarea persoanelor dupa cutremurul din Japonia... O studenta si-a vandut cu 900$ primul loc la coada pentru iPad 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x