Antena Căutare

VIDEO! Vineri 13 - intre ghinion si superstitii

Pentru unii, astazi este Vinerea Patimilor. Pentru altii insa e cea mai proasta zi in care sa iasa din case. Vineri 13, caci despre aceasta zi vorbim, a reusit sa bage in sperieti milioane de oameni. Daca pentru unii este o simpla zi in calendar, pentru multi este ziua cu cele mai multe ghinioane pe cap de locuitor. Atat de multe, incat a generat si o fobie.

Daca ar fi sa judecam dupa reactiile oamenilor, le e teama mai degraba sa nu-si muste limba. Si n-ar fi ghinion, ci denumirea complicata a fobiei de vineri 13. Paraskevidekatriaphobia, pe numele ei stiintific, ii face pe unii sa tremure mai rau decat gripa. Dar romanii nostri nu doar ca nu prea au auzit de frica de vineri 13, dar nici macar nu le inspira vreun sentiment de teama.

Originile acestei superstitii nu sunt prea clare. Unii spun ca ar proveni de la masacrul templierilor, care culmea, a fost intr-o vineri 13. Altii spun ca ar fi o pura fabulatie. Italienii insa se feresc de numarul 13 mai ceva ca diavolul de tamaie. Numerologii ne asigura ca acest numar aduce schimbare. Cert este ca milioane de oameni din intreaga lume paralizeaza de frica atunci cand aud de infamul numar 13.

Doar ca omenirea este atat de panicata de numarul 13 incat in multe cladiri inalte din Occident, etajul 13 lipseste cu desavarsire, iar camerele de hotel evita discret aceasta numerotare. In America, in zilele de vineri 13 se pierd sute de milioane de dolari pentru ca oamenilor le este pur si simplu teama sa iasa din case.


Foto: opiniatimisoarei.ro

O femeie robot stie sa vorbeasca si sa cante... VIDEO! Vezi ce cascadorii fac politistii in Vietnam!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x