Antena Căutare

O biserică din Maramureș, salvată de prințul Charles

O biserică veche din Breb, județul Maramureș, va fi salvată de la distrugere datorită prințului Charles al Marii Britanii, care a donat o sumă considerabila pentru restaurarea lăcașului. 

O biserică veche din Breb, județul Maramureș, va fi salvată de la distrugere datorită prințului Charles al Marii Britanii, care a donat o sumă considerabila pentru restaurarea lăcașului.

Impresionat de vizita pe care a făcut-o, în 2004, la biserica din Breb, Maramureș, moștenitorul tronului britanic a donat 5.000 de lire sterline pentru reparația lăcașului sfânt, la sugestia scriitorului englez William Blacker, care a trăit mai mulți ani în Breb.

,,Când i-am spus prințului despre situație și i-am propus să lucrăm și să facem ceva acolo, a fost foarte încântat de idee, fiindcă și el a avut o experiență foarte placută în Breb, când a venit și oamenii au pregătit o masa pentru el", a spus William Blacker.

,,E un proiect al Asociației Monumentum, care își propune să salveze aceste monumente periclitate, care sunt în stare de colaps sau precolaps. Sunt peste 600, de care știm noi, în România", a explicat Eugen Vaida, reprezentantul Ambulanței pentru Monumente.

Biserica este cunoscută drept ,,biserica de lemn cu cel mai vechi turn din România", datat 1530. Tot aici se află și una dintre cele mai vechi picturi murale pe pânză, din 1626.

Marian Vasile Pop, preotul din Breb, a declarat că această pictură este în pericol, pentru că acoperișul s-a deteriorat și plouă în interior.

Telenovela Dennis Man la AS Roma s-a încheiat! Gigi Becali a anunțat ce se întâmplă cu jucătorul care are clauză de 100 ... Cât va costa cel mai așteptat eveniment al anului. Tort de 50.000 de lire pentru nunta Prințului Harry și a lui Meghan M...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x