Antena Căutare

Angela Merkel apara interesele germane in Romania

Cancelarul Germaniei s-a aratat in Romania foarte pragmatic, sustinand interesele firmelor germane Cancelarul german Angela Merkel s-a aflat ieri la Bucuresti si Cluj intr-o vizita oficiala intr-un moment de incercare pentru partea romana. Ea a indemnat Romania sa continue reformele in domeniul justitiei, promitand ajutor pentru imbunatatirea absorbtiei de fonduri europene, sector in care suntem codasi. De notat insa ca noua "Doamna de Fier a Europei" nu a venit in Romania insotita si de o delegatie de oameni de afaceri. Asta nu a impiedicat-o sa apere interesele companiilor germane in Romania.









Pe de alta parte, potrivit unor surse participante la discutiile bilaterale, Merkel s-ar fi facut ecoul firmelor germane preocupate de procedurile de achizitie publica din Romania, pe care nu le considera transparente. Totodata, cancelarul german a atras atentia Bucurestiului ca autoritatile romane ar trebui sa accelereze procesul de restituire a imobilelor nationalizate catre cetatenii germani.

Vezi cum comenteaza Mircea Badea vizita Angelei Merkel in Romania!




Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor, boicotata pentru a 7-a oara de Opozitie... Anca Boagiu: "Vrem ca 90% din amenzile RAR si ARR sa mearga la intretinerea drumurilor si doar 10% la buget"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x