Antena Căutare

Basescu l-a concediat pe Lazaroiu pe motiv de UDMR

Traian Basescu l-a concediat joi pe Sebastian Lazaroiu, din cauza declaratiilor acestuia legate de UDMR. Acesta este motivul neoficial al eliberarii din functie a consilierului prezidential, pentru ca oficial comunicatul Presedintiei a fost sec: „Incepand cu data de 1 mai 2011 vor inceta, prin acordul partilor, raporturile de munca ale domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala”. Lazaroiu a explicat ulterior ca „doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale”.

Asa cum apare si in comunicat, a fost o incetare a raporturilor de munca cu acordul partilor"


Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale"


forma care este"





„Nu vreau sa speculez, dar nu cred in viata politica, in deciziile politice, in coincidente"

Este decizia celor doi, nu as vrea sa intru in speculatii"

„Daca el (Sebastian Lazaroiu - n.r.) a facut aceste comentarii in calitate de profesor universitar, de sociolog, atunci, sigur, este o reluare a unei teme vechi. Inca de la inceputul anilor '90, din cand in cand aceasta tema a aparut pe agenda politicienilor. Au fost cateva incercari de a ne scoate din Parlament inclusiv prin justitie. Toate aceste incercari au esuat. Comunitatea maghiara a demonstrat de fiecare data ca are nevoie de UDMR. Comunitatea va avea nevoie de UDMR in continuare, indiferent ce crede si ce gandeste domnul Lazaroiu. (...) Nu va disparea UDMR"


Citeste si Jurnalul

Foto:Intact Images

Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in arest... VIDEO! Emil Boc, la plantat de copaci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x