Antena Căutare

Basescu: Nu voi renunta la ideea unei legi a reorganizarii administrative

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca nu va renunta la ideea unei legi a reorganizarii administrative, informeaza Mediafax.

Acesta intentioneaza ca legea sa fie aprobata pana la alegerile care vor avea loc la sfarsitul anului si sa fie aplicata treptat, pana in 2016.

"Un element al modernizarii Romaniei este reorganizarea administrativ-teritoriala si va marturisesc ca aceasta idee a primit o riposta puternica din partea partidelor politice, chiar si a societatii civile, dar, anul acesta, nu voi renunta la ideea ca, pana la alegerile legislative din luna noiembrie, sa avem o lege a reorganizarii administrativ-teritoriale", a declarat presedintele Basescu.

Traian Basescu a spus ca actuala organizare administrativa a teritoriului a devenit "o frana" in dezvoltarea Romaniei moderne si ca nimeni nu are o viziune regionala .

Presedintele a mai spus ca este clar ca reorganizarea administrativa este necesara mai mult ca oricand .

"Este clar reorganizarea administrativ-teritoriala este necesara si niciun interes politic nu justifica amanarea ei . Putem discuta cat, cate regiuni, dar nu putem amana acest proces", a mai spus presedintele Basescu.

Sursa: Antena3

Foto: Intact Images

Fatadele liceelor din judetul Harghita sunt "stampilate" cu stema Ungariei!... Dorel Viorel Ursu, fost deputat PDL: 5 milioane de romani vor vota cu actuala putere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x