Căutare Live

Călin Popescu Tăriceanu: "Nu voi vota prelungirea stării de urgență" Ce justificări aduce președintele ALDE

Călin Popescu-Tăriceanu, nu dorește prelungirea stării de urgență. Președintele ALDE afirmă că nu va vota prelungirea stării de urgenţă, invocând faptul că nu au fost luate măsuri medicale, sociale şi economice corespunzătoare.

Călin Popescu Tăriceanu se opune prelungirii stării de urgență

"În primul rând, nu toate judeţele din ţară sunt afectate. Unele dintre ele nu văd niciun motiv pentru care nu ar trebui să îşi desfăşoare activitatea în mod normal. În al doilea rând, după cum vedeţi, autorităţile profită de suspendarea regulilor democratice fie pentru a-şi umple buzunarele amicilor politici cu contracte grase, fie pentru a-şi pune oamenii în diferite funcţii. Aţi auzit care sunt prevederile decretului. Apoi, autorităţile văd că instituie obligaţii doar pentru cetăţeni şi nu şi pentru ele", a declara Tăriceanu, marţi, la Antena 3.

Reluarea treptată a activităţii, posibil după Paşte. Călin Popescu Tăriceanu solicită Guvernului măști pentru toată populația României

El arată că "se impun nişte măsuri care i se par "umilitoare" pentru cei peste 65 de ani, care ar fi "trataţi ca nişte imaturi care nu ştiu să îşi ia singuri măsurile de protecţie" şi că "se sacrifică peste 3 milioane de bolnavi cronici care nu mai sunt trataţi, nu mai sunt spitalizaţi, pentru că nu sunt capabile autorităţile să organizeze spitalele necesare pentru tratarea celor bolnavi de COVID-19".

Tăriceanu a atras atenţia că "se refuză în continuare discuţia privind reîntoarcerea la muncă şi repornirea economiei".

"Văd că nu există niciun fel de plan de repornire a economiei. Până la urmă, există tot felul de acţiuni şi m-aş referi la 3 dintre ele, foarte interesante: exportul de forţă de muncă ieftină în Europa Occidentală, care e o operaţiune făcută cu acoperirea, cu sprijinul autorităţilor; văd că se face, pe scară largă, exportul de masă lemnoasă şi tăierea de masă lemnoasă; de asemenea, exportul de cereale, în condiţiile în care toate ţările îşi iau măsuri pentru asigurarea unor stocuri de alimente în condiţiile actualei crize", spune Tăriceanu.

Călin Popeacu Tăriceanu: „Guvernul Orban nu are vreun apetit pentru a testa românii”

Liderul ALDE consideră că "nu putem să paralizăm o ţară întreagă".

"Nu e vorba de relaxarea măsurilor de prevenţie. Măsurile de prevenţie pot fi menţinute, pot fi mai severe. De exemplu, obligativitatea purtării măştilor şi a echipamentului de protecţie pentru cadrele medicale, dar nu există în momentul acesta nici pentru cadrele medicale asigurate aceste echipamente de protecţie. Se poate cere purtarea de măşti pentru toţi cei care merg în magazine, în comunităţi, dar limitând numărul persoanelor, aşa cum fac şi alte ţări. Nu putem să paralizăm o ţară întreagă", mai spune Tăriceanu.

Tăriceanu: Am intrat deja în criză

Acesta pledează pentru "testări pe scară largă" şi solicită autorităţilor asigurarea necesarului de "echipamente de protecţie" pentru populaţie şi cadre medicale.

"Ar trebui să facem testări pe scară largă. ", susţine Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile. Școlile rămân închise! Klaus Iohannis: "Stați acasă, în loc să stați p... Mesajul primit de deputatul PNL Adriana Săftoiu după ce ministrul de Interne a anunţat acordul MAI-Biserica Ortodoxă: As...
Ultimele știri