Antena Căutare

Conducerea CE Rovinari: Sesizarea ANAF catre DNA este intemeiata

Reprezentantii Complexului Energetic Rovinari considera justificata sesizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) catre Directia Nationala Anticoruptie in cazul presedintelui PSD, Victor Ponta, si al senatorului PSD, Dan Sova, a declarat, astazi, presedintele Consiliului de Administratie al CE Rovinari, Marcel Hoara.

"Raportul privind contractele semnate de Sova cu CE Rovinari indica faptul ca acestea au fost incheiate ilegal, neavand finantare pentru proiectele respective. In raport era semnalat un prejudiciu de aproximativ 700.000 euro. Dincolo de procesele ce au ingreunat activitatea, este suspecta pozitia casei de avocatura Sova, care a indrumat societatea sa semneze contracte fara a dispune de finantare. Noi am transmis raportul si toate documentele pe care le detinem catre autoritatile competente si consideram ca cercetarea este intemeiata. Eforturile pentru a gasi finantare in anul 2009 si 2010 au fost imense", a afirmat Marcel Hoara.

ANAF a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in cazul presedintelui PSD, Victor Ponta, si al senatorului PSD, Dan Sova, in urma neregulilor descoperite la controalele efectuate de inspectorii Fiscului la complexurile energetice Turceni si Rovinari.

In urma cu o luna, Victor Ponta a fost invitat la ANAF pentru clarificari in legatura cu contractele de asistenta juridica pe care firma de avocatura la care era partener le-a incheiat cu cele doua societati de stat.

Sursa: Jurnalul National

Blejnar: Ponta nu are nicio legatura cu sesizarea catre DNA. Noi nu facem vendete politice... Blejnar: Companiile Rovinari si Turceni au avut pierderi de circa 17 mil. €...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x