Antena Căutare

Constantinescu: In '99, Basescu putea fi dus "in catuse" la Parchet

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat ca, in anul 1999, Traian Basescu putea fi dus "in catuse" la Parchet in dosarul Flota. Pentru ca interesul tarii inainte de integrare era sa nu se sparga coalitia de guvernare, Constantinescu afirma ca s-a opus.

In timp ce era domnul Traian Basescu ministru al Transporturilor, a inceput anchetarea sa pentru dosarul Flota. A durat foarte mult. In 1999 a fost gata prima expertiza care il punea pe primul plan ca responsabil pentru o uriasa frauda de aproape 300 de mii de euro. Exista o expertiza inaintata Parchetului General. Mi-era foarte usor, era suficient sa nu spun sa nu se intample asta ca domnul Traian Basescu sa fie adus in catuse. Eu m-am opus sa nu se faca asta, pentru ca, fiind liber parchetul, asa era normal sa se intample, deci fostul ministru al Transporturilor care apoi devenea primarul general al Capitalei sa fie adus in catuse si cu mare tam-tam pe baza unei expertize si a unei anchete de 3 ani


El a precizat ca, in acel moment, "interesul tarii inainte de integrare era sa nu se sparga coalitia de guvernare", Traian Basescu fiind "un personaj important al unui partener foarte important de guvernare".

"S-ar fi produs o sciziune si, atunci, problema a continuat, dar nu cu anchete, nu cu adus la DNA. Singurii care au cunoscut materialul au fost cei incriminati. Li s-a adus la cunostiinta dar fara tam-tam", a mai spus fostul sef al statului.

"Romania este o societate tribala, condusa de clanuri create sau conduse de catre servicii"

Emil Constantinescu a mai declarat ca modelul catre care Romania merge din 2004 este "Rusia lui Putin".

"Practic, unde ne indreptam? Telul presedintelui Basescu este de a-si asigura un mandat de prim-ministru dupa modelul lui Putin, cu un presedinte dupa modelul Medvedev, cules din zona intelectuala, zona considerata liberala, care sa fie sprijinit de doua partide puternice, sprijinit in spate de o organizatie de tineret foarte agresiva, cu un grup care intr-adevar sa introduca regulile acesteia intr-un moment in care le scapa controlul asupra bancilor si industriei", a sustinut fostul sef al statului.

Constantinescu a explicat ca aceia care au controlat in sistemul oligarhic nu mai sunt competitivi si atunci incearca sa-si asigure "un control asupra oamenilor".

"Si partidele trebuie penetrate. Nu ele sunt scopul, telul principal al serviciilor este controlul presei si manipularea prin presa. Asta este de la infiintarea KGB, asta se intampla si in Occident. Tentativele de manipulare a presei se intampla peste tot, numai ca in tarile cu democratie consolidata intampina rezistenta societatii civile", a mai spus el.

In opinia sa, in acest moment "controlul l-a preluat un grup din SIE, care are cateva avantaje". Constantinescu a spus ca unul dintre avantaje este faptul ca "acest grup a fost grupul mai liberal, grupul oamenilor formati in Occident, cu contact in Occident" si care "a produs oligarhii din Romania".

Sursa: www.jurnalul.ro

Motiunea simpla impotriva Ministrului Apararii, dezbatuta in Parlament... Marko Bela confirma teza remanierii: Spre toamna am putea avea concluzii despre functionarea unor ministere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x