Antena Căutare

Contre Basescu - Ponta la consultarile de la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu a cerut reprezentantilor Opozitiei sa sprijine adoptarea in termen de cel mult 10 zile a proiectului de lege emis luni de Guvern pentru a permite functionarea ANI.

La consultarile initiate cu reprezentantii PSD si cei ai PC, Traian Basescu a evocat necesitatea respectarii angajamentelor fata de UE pentru a obtine sprijinul tuturor partidelor politice parlamentare. Consultarile cu Opozitia nu au fost lipsite de contre. Liderul PSD Victor Ponta a pus sub semnul intrebarii necesitatea consultarilor pe legea ANI, el sugerand ca nu intelege de ce au mai fost convocati la Cotroceni la discutii in conditiile in care Guvernul deja a adoptat un alt prioiect de lege.

Presedintele Traian Basescu nu a pierdut timpul cu aflarea punctului de vedere al Opozitiei al consultarile la care fusesera convocati. El a solicitat reprezentantilor PSD si PC sa sprijine adoptarea in termn de cel mult 10 zile a proiectului de lege ANI, intocmit si aprobat deja astazi de Executivul Boc.
Basescu a atras atentia ca, in toate rapoartele de pana in prezent, Comisia Europeana a facut referiri la ANI. "Practic este o rugaminte sa raspundem obligatiei constitutionale de a ne conforma Tratatului de aderare pe care Romania l-a semnat", a punctat seful statului.

Nervos, liderul PSD, Victor Ponta l-a intrebat pe seful statului daca a analizat deja continutul textului noului proiect de lege, el sugerand ca Basescu a invitat partidele la consultari, stiind ca de fapt Guvernul va adopta un astfel de act normativ chiar inainte de discutiile de la Cotroceni.

Basescu a replicat ca problema legata de functionarea ANI trebuie rezolvata, altfel, acest lucru va avea consecinte negative in ceea ce priveste evaluarea pe care CE o va face vizavi de justitia din Romania in vara.

Citeste pe Antena3.ro stirea completa!

Contre la Cotroceni: Basescu cere Opozitiei sa sprijine adoptarea noii legi ANI... PSD depune doua motiuni simple impotriva Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x