Antena Căutare

Crin Antonescu: Este nevoie de presiune publica asupra lui Traian Basescu pentru a demisiona

Liderul PNL si presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, ca "in ciuda faptului ca Traian Basescu va avea acte sa se intoarca la Cotroceni, el nu mai este un presedinte legitim, iar presiunea publica il poate determina sa demisiioneze (...) Oamenii au dreptul sa se organizeze si sa se manifeste. Aici nu este vorba de coabitarea unui prin ministru cu un presedinte, ci este vorba de imposibilitatea coabitarii cetatenilor cu acesta".

"Mergem pana la capat. Capatul inseamna momentul in care, in Romania, toate institutiile statului vor functiona pe baze democratice si transparente, vor reprezenta interesele cetatenilor si vor da socoteala in fata cetatenilor, ceea ce astazi nu se intampla. Una este recunoasterea deciziei CCR, desi nedreapta, chiar revoltatoare, incalcand clar legi (...) Nu avem ce face, trebuie sa o recunoastem, nu putem genera haos institutional si anarhie. Dar asta este una si nu trebuie sa se confunde cu ideea ca lucrurile raman asa, ca cei peste 8 milioane de romani pot fi luati peste picior, trimisi acasa (...) Nu, asta nu ramane asa", a spus Antonescu.

"Eu cred, si am facut un apel public si il mai fac o data, ca este nevoie in acest moment de presiune publica asupra lui Traian Basescu pentru a demisiona, pentru ca, in ciuda hotararii CCR si a faptului ca Traian Basescu va avea acte sa se intoarca la Palatul Cotroceni, el nu mai este un presedinte legitim al Romaniei, iar presiunea publica il poate determina sa demisioneze", a continuat Antonescu.

"Simt ca reprezint cei peste 8 milioane de oameni care au votat, nu vreau sa spun ca ei ma vor vota, dar am responsabilitatea sa merg pana la capat", a intarit Antonescu. De asemenea, liderul PNL si-a nuantat si afirmatia ca va pleca din politica daca Basescu nu va fi demis: "Am spus ca daca Traian Basescu nu va fi demis de vointa poporului, ma retrag din viata politica. Insa eu consider ca raspunsul pe care romanii reprezentativi l-au dat imi arata ca eu am avut dreptate si Basescu ar trebui sa plece".

"Nu puteam sa spunem ca noi nu acceptam cvorumul. In primul rand noi nu am incalcat niciodata statul de drept. Daca vrei democratie si stat de drept, trebuie in primul rand sa nu te abati tu de la lege. Asa ca nu puteam sa nu respectam decizia CCR cu privire la cvorum", a mai spus co-presedintele USL, subliniind ca "la alegerile din aceasta toamna sunt convins ca vom avea liste actualizate, liste adevarate".

Incidente la Universitate: Protestatarii anti-Basescu au ocupat carosabilul... Judecatorii Curtii Constitutionale motiveaza, astazi, decizia de invalidare a referendumului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x