Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Crin Antonescu: Cand vorbea de "grasul si slabul", Traian Basescu era cel mai costisitor parazit de stat

Presedintele interimar, Crin Antonescu a afirmat, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", ca dupa 30 iulie (prima zi dupa referendum -n.r.), relatiile cu Europa vor fi reparate de la sine si ca adevarata problema consta in "fractura" care s-a produs in interiorul poporului roman.

"Prima mea problema nu este Europa. In Europa, legaturile sau rupturile absurde din aceasta perioada se vor repara. Marea problema este fractura dinauntru. Pentru ca s-a ajuns la un soi de razboi fratricid de opinie, de mentalitate, s-a ajuns la o dusmanie intre oamenii care au aceleasi aspiratii, aceleasi dorinte si valori.(...) Aceasta fractura va trebui reparata cu cat mai multa rapiditate dar cu seriozitate si temeinicie", a declarat Crin Antonescu.

In acelasi timp, Antonescu a declarat, referitor la acuzatiile privind modernizarea vilei Dante, ca in timp ce decidea sa taie salarii si vorbea despre "grasul si slabul" din societate, "Traian Basescu era cel mai costisitor parazit de stat din Romania".

"Cu grasul, cu slabul, cu scapa cine poate, ca cei puternici sa aiba, care sunt in stare sa se descurce, privatii, adica, ceilalti nu. Toate bune si frumoase. Dar ce ne arata tot ce vedem? Ne arata ca acest om era slab sau era gras? Banii astia erau banii statului. In vreme ce predica austeritatea, in vreme ce facea morala celor care se tarau la limita existentei, ca nu sunt puternici, ca nu intra in business, ca nu fac mari afaceri, in vreme ce intreprinderi mici si mijlocii se inchideau, in vremea asta Traian Basescu era cel mai costisitor parazit de stat din Romania", a spus presedinte interimar.

Antonescu a mai declarat ca, daca "modelul" lui Traian Basescu este Nicolae Ceausescu, si astfel se explica aceste "apucaturi faraonice" si "mania imobiliara". "Nici nu ma mai interseaza pentru cine s-au facut cheltuielile (pentru vila Dante) sau de ce si il felicit pe premierul Ponta ca a aratat aceste lucruri, pentru ca este dreptul oamenilor sa cunoasca aceste lucruri, sa vada fata marilor reformatori, strangatori de curea, Traian Basescu, Emil Boc si oamenii din anturajul lor", a mai afirmat Crin Antonescu.

"Poate ca nu ar strica, asa, o mica discheta, pentru vacanta care incepe a domnului Barroso sau a doamnei Reding, daca merg in vacanta, sa isi puna si ei niste proiectii si sa vada cum e cu austeritatea in Romania", a adaugat Antonescu.

Recomandari