Antena Căutare

Crin Antonescu: "Traian Basescu va fi suspendat din nou, daca USL castiga alegerile si Victor Ponta nu va fi numit premier"

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca Traian Basescu va fi suspendat din nou, la sfarsitul acestui an, respectiv dupa alegerile parlamentare, daca nu il va numi premier pe Victor Ponta, in ipoteza in care USL castiga alegerile, scrie Mediafax.

Crin Antonescu a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca nu exclude o noua suspendare a lui Traian Basescu, chiar in 2012, in cazul in care USL va castiga alegerile parlamentare, iar presedintele va refuza sa il numeasca in functia de premier pe Victor Ponta.

"Nu exclud. Nu am cum sa exclud asa ceva pentru ca asa ceva nu tine de mine sau de noi. Imaginati-va, de pilda, ca in 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clara de vointa politica si, impotriva spiritului Constitutiei, presedintele refuza sa ia act de asta si numeste un alt prim-ministru", a spus Antonescu.

"Se ajunge probabil la suspendare si se ajunge inca in 2012. Eu nu am cum sa stiu asta. Presupun sau pronostichez ca nu se va intampla si, daca nu se va intampla, o noua suspendare a presedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat", a mai declarat acesta.

"Se declanseaza procedura de suspendare. Dar eu chiar nu cred ca se va intampla asta pentru ca atata vreme cat avem - cu o zi inainte, cu doua zile inainte - pronuntarea populara, inca o data - fara nicio posibilitate de a o mai interpreta - o asemenea actiune a presedintelui ar fi clar o incalcare a Constitutiei, o sfidare a votului popular si ea nu are decat un raspuns democratic", a precizat Antonescu.

FOTO: Intact Images

Crin Antonescu isi schimba colegiul in care va candida pentru un nou mandat de senator... Crin Antonescu: Mircea Diaconu nu candideaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x