Antena Căutare

Cristian Preda: "Crin Antonescu nu este capabil sa castige alegerile"

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, sustine, pe blogul personal, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu este capabil sa castige alegerile si doreste sa faca un guvern invitand UDMR sa tradeze actuala coalitie.


"Pentru a justifica mariajul cu socialistii, presedintele PNL le reinventeaza trecutul. Dupa 2000, PSD a devenit membru al Internationalei Socialiste, nu al celei liberale. Nastase, Geoana si Ponta au fost, rand pe rand, adversarii statului de drept si, pe cale de consecinta, ai proprietatii si ai pietei. Pentru ca proprietatea nu e garantata si piata nu poate functiona acolo unde justitia e controlata de cleptocrati, asa cum a vrut si cum vrea PSD. Prina alianta cu socialistii, PNL s-a alaturat celor care dispretuiesc statul de drept", arata Preda pe blog.

Mai mult, teza potrivit careia PDL nu e liberal, ci de dreapta, pentru ca Traian Basescu nu e liberal „nu e altceva decat traducerea urii fata de cel caruia PNL ii datoreaza ultima sa prezenta in guvern"

"Fara alianta cu Traian Basescu, penelistii nu ar fi ajuns la putere in 2004. Acest fapt nu e nici de dreapta, nici de stanga, nici liberal, nici socialist. E doar un fapt. In pana de idei de mai multi ani incoace, PNL s-a dedicat exclusiv stergerii acestui fapt din memoria colectiva. Singura justificare „ideologica" a PNL din 2007 incoace e critica radicala la adresa presedintelui", mai arata europarlamentarul.

Preda a adaugat ca PNL nu este singur pe acest drum, pentru ca si pesedistii „cerssec puterea invitand UDMR sa treaca dintr-o barca intr-alta. „Antonescu este intr-o postura aparte, deoarece nu a fost capabil sa castige vreo aleger. El a pierdut in 2008 lupta in colegiul in care a candidat; acelasi Antonescu a ratat si intrarea in turul al doilea al prezidentialelor din 2009. In ciuda acestor esecuri, Antonescu vrea sa faca guvernul invitand UDMR sa-si tradeze alianta. Daca urnele nu te duc la putere, ramane tradarea", a conchis Preda.

Sever Voinescu: "Actuala Constituţie are multe neajunsuri"... Emil Boc: "Nu sunt un roman nefericit. Castig 5.300 de lei pe luna"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x