Antena Căutare

Criza? 15 mil. € din bugetul de stat, pentru deplasarile demnitarilor in 2011

Peste 15 milioane de euro din pusculita statului, dar si din fonduri europene, vor fi alocate anul acesta numai pe plimbarile demnitarilor. Cheltuiala cu deplasarile alesilor ar insemna plata a 85.000 de pensii. Sau daca tot este vacanta, de aceiasi bani, 15.000 de bucuresteni ar putea sa-si cumpere bilet dus- intors pentru destinatia New York.

Pe langa Ministerul Afacerilor Externe care are alocata o suma de peste 15 milioane de lei pentru deplasari, in topul institutiilor cu cele mai mari cheltuieli pentru „plimbare" in strainatate se regasesc ministerele Dezvoltarii si Economiei, dar si Institutul Cultural Roman.

Elena Udrea a alocat, din fonduri europene, peste 7,5 milioane de lei pentru bilete de avion catre destinatii precum Brazilia, Kenya, Egipt, Peru sau Thailanda.

Nici Institutul Cultural Roman nu se zgarceste cand vine vorba despre promovarea culturii romanesti peste hotare. Peste 3,4 milioane de lei au fost alocate, anul acesta, pentru deplasari catre toate orasele din strainatate unde exista Institute Culturale Romanesti. Reprezentantii institutului nu accepta curse low cost si nici escale prea lungi.

Ministerul Economiei a alocat, in acest an, pentru bilete de avion aproape 3 milioane de lei, in cazul in care ministrul si directorii din subordine ar trebui sa ajunga in Bogota, Beijing, in Santiago de Chile sau la Jakarta.

Secretariatul General al Guvernului va cheltui 340.000 de lei pentru deplasarile angajatilor sai. Cheltuielile Ministerului Comunicatiilor cu plimbarile in strainatate depasesc 500 de mii de lei, iar ale Ministerului Transporturilor ajung la aproape 300.000 de lei.

Administratia Prezidentiala a alocat pentru deplasari externe in jur de 400 de mii de lei, DGA, 25.000 de lei, in timp ce Ministerul de Interne pare mult mai darnic. Traian Igas a alocat peste 1,3 milioane de lei numai pentru deplasari cu avionul.

Sursa: Antena3

Gafa marca Boc: A inaugurat aleea "incaltamintelor" din Chinatown... Universitatea de Vara de la Tusnad: Orbán - da, Basescu - ba!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x