Antena Căutare

Criza, bat-o vina! PDL ar putea amana alegerea conducerii pentru iarna lui 2010 sau primavara lui 2011

Alegerile interne nu sunt cea mai buna solutie in conditiile crizei actuale si necesitatii gestionarii ei, sunrt de parare tot mai multi lideri ai PDL care au luat in discutie marti seara in cadrul Biroului Permanent National, posibilitatea amanarii Conventiei Nationale pentru iarna lui 2010 sau chiar primavara lui 2011.

Potrivit unor surse democrat-liberale, ideea a venit din partea mai multor lideri de filiale precum vicepresedintii Sorin FrunzaVerde si Cezar Preda si pare a intruni asentimentul presedintelui formatiunii, Emil Boc. Propunerea va fi discutata in cadrul viitorului Colegiu Director al partidului care va avea loc la sfarsitul acestei luni, mai sustin sursele citate.

Mai multi lideri de filialel s-au aratat, in cadrul sedintei BPN, ingrijorati de efectele negative pe care le-ar putea resimti actul de guvernare in plina criza in urma tensiunilor care ar putea insoti luptele pentru posturi de conducere in PDL.

Liderii de filiale i-au propus lui Boc sa astepte finalizarea alegerilor la nivelul strctrurilor judetene si locale inainte de a se trece la organizarea Conventiei Nationale pentru alegerea conducerii centrale.

Ei au invocat imaginea si asa sifonata a partidului de masurile fiscale si sociale pe care trebuie sa le ia in urma intelegerii cu FMI, care nu ar trebuie deteriorata cu suprapunerea aparitiei unor tensiuni in sanul PDL, germenii acestora incepand deja sa apara.

Potrivit surselor citate, Emil Boc ar inclina sa imbratiseze aceasta idee mai ales ca ar amana pentru o perioada buna si subiectul delicat al modului de alegere al viitorului presedinte, secretarului general si al prim-vicepresedintilor, in jurul carora s-ai iscat o adevarata polemica in partid, incurajata si de presedintele Traian Basescu.

Mai multi democrat-liberali din generatia mai tanara cer alegeri uninominale pentru aceste posturi si nu in baza unei motiuni pe lista, in timp ce altii se pronunta pentru eliminarea din noul proiect de statut a celor patru posturi de prim-vicepresedinti sau limitarea la o singura functie de acest gen.

Momentan, potrivit deciziei initiale luate in BPN, Conventia Nationala a PDL ar urma sa aiba loc in perioada 16 - 17 iulie, lucrari in cadrul carora ar urma sa fie alesi presedintele, prim-vicepresedintii, vicepresedintii, secretarii executivi, secretarul general si secretarii generali adjuncti ai acestui partid.

NUP pentru Geoana, in cazul sesizarii ANI privind falsul in declaratii... Dezbatere si vot final pe Legea ANI: Atributiile Agentiei, ciuntite in comisii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x