Antena Căutare

Dan Barna, out? Liderii USR s-au întrecut în reproșuri! Cine îl vrea demis din fruntea partidului: „Va fi greu...”

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale 2019 pare să fie la un pas de a fi demis din fruntea partidului. Luni seară, în urma afisării rezultatelor primulul tur de scrutin, mai mulți lideri i-au cerut demisia.

Dan Barna, out? Liderii USR s-au întrecut în reproșuri! Cine îl vrea demis din fruntea partidului: „Va fi greu...”
Dan Barna, despre demisia din fruntea USR

La ședința de luni seară, mai mulți lideri USR au cerut demisia lui Dan Barna. Țintele reproșurilor membrilor nemulțumiți de scorul slab obținut la alegerile prezidențiale 2019 au fost și vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu și șeful de campanie Cătălin Drulă, scrie Mediafax.

Biroul Naţional al USR se va întruni, miercuri, iar printre subiectele abordate va fi şi cel al reconfirmării lui Dan Barna la conducerea formaţiunii, potrivit sursei. În schimb, nu a fost stabilit când va avea loc acest vot electronic pentru consultarea membrilor USR.

Cosette Chichirău i-a reproșat lui Dan Barna strategia de campanie: „A fost o eroare strategică, noi trebuia să ne batem pentru acea treime de electorat care se suprapunea cu electoratul lui Klaus Iohannis şi strategia a ales să nu facem asta. Cumva, noi ne-am bătut cu Dăncilă, nu cu Iohannis.”

„Este o strategie care îmi aparţine, fără îndoială. Evident, sunt puncte de vedere, a fost o discuţie în partid şi în echipa de campanie dacă strategia este să-l atacăm şi pe preşedintele Klaus Iohannis sau să mergem pe direcţia de atac: tur 2 fără PSD-Viorica Dăncilă. E o strategie pe care în continuare o consider că e cea ne-a adus acest rezultat şi că o strategie în care l-am fi atacat pe preşedintele Klaus Iohannis ar fi fost o strategie care făcea mai prost. Dar asta va fi greu să putem măsura”, a explicat Barna, la Digi 24.

Dan Barna a precizat că este dispus să se retragă de la șefia USR, în cazul în care colegii de partid îi vor cere.

Invitat la emisiunea lui Dragoș Pătraru, Barna a explicat că au existat la mulți factori ce au dus la eșecul din primul tur, iar că ancheta celor de la Rise Project a avut un impact simțitor.

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Ce decizie a luat Președintele României după alegeri... Klaus Iohannis, după căderea Guvernului Maia Sandu: Demersul este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu şi lun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x