Antena Căutare

Daniel Constantin: PDL trebuie sa-si asume criticile pe care CE le aduce Parlamentului Romaniei

PDL trebuie sa-si asume toate criticile pe care Comisia Europeana (CE) le aduce Parlamentului Romaniei in raportul prezentat, a declarat presedintele PC Daniel Constantin.

Liderul PC a subliniat, totodata, ca raportul Comisiei Europene evidentiaza ca nu se poate schimba "in al 12-lea ceas" tot ce s-a facut la nivelul Romaniei intr-un mandat intreg.

Totodata, Daniel Constantin a evidentiat faptul ca o a doua constatare a Comisiei o reprezinta "o preocupare constanta" fata de DNA si ANI unde sunt notate si cateva progrese, ceea ce este din punctul sau de vedere un lucru bun.

Raportul intermediar al CE, prezentat vineri, arata ca Romania a raspuns intr-o maniera constructiva la recomandarile Comisiei Europene de la ultima evaluare facuta de executivul UE, iar pentru a consolida ritmul reformei, care a fost revigorat, trebuie sa se concentreze pe o pregatire cuprinzatoare a implementarii noilor coduri.

Raportul consemneaza faptul ca, prin decizia de a reduce bugetul ANI, in urma constrangerilor financiare, s-ar putea impiedica activitatea de cercetare a declaratiilor de avere si de interese.

Potrivit documentului CE, au fost trimisi in instanta, printre altii, trei fosti ministri, doi fosti secretari de stat si un numar de magistrati.

Sursa: Jurnalul National

Raport CE: Instanta suprema a evoluat, dar nu suficient... Victor Ponta: "Funeriu are un razboi personal cu Marga si Andronescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x