Căutare Live

Deputat USR, după promulgarea legii pentru dublarea alocaţiilor: Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte/ E o dovadă de populism şi iresponsabilitate

Deputatul USR Cătălin Drulă susţine, după promulgarea legii pentru dublarea alocaţiilor, că preşedintele Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban ”cartoful fierbinte”. ”E o dovadă de populism şi iresponsabilitate”, susţine Drulă, care consideră că trebuia cerută reexaminarea legii.

”Preşedintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocaţiilor pentru copii. E o dovadă de populism şi iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie şi lupta între palate cu Ludovic Orban. Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primeşte înapoi roadele - dublarea dublării. Preşedintele putea şi trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituţional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanţare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficienţa acestei măsuri ca politică socială”, a scris, marţi, Cătălin Drulă, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, ”istoria acestei dublări de alocaţii este o istorie a populismului care face ravagii în Paralmentul României”.

”Întâi s-a făcut celebru PNL şi domnul Sighiartău care «a dat» o dublare, apoi fix pe acelaşi proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca «trolling». PSD a copiat (la băşcălie) discursul PNL de cu un an înainte şi l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon”, a mai scris Drulă.

Potrivit acestuia, o politică de centru-dreapta modernă ar fi rezolvat problema foarte simplu.

”Direcţionând resursele către cei care au cu adevărat nevoie. De creşterea alocaţiilor beneficiază şi cei care au disperată nevoie şi cei cu venituri mari. O politică socială responsabilă se concentrează spre a-i ajuta pe cei în nevoie. Există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace care se numeşte Alocaţia pentru Susţinerea Familiei (ASF) pe care o primesc familiile cu venituri modeste (venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei) în funcţie de numărul de copii. Am fi putut creşte semnificativ cuantumul ASF şi chiar să-i ajutăm pe aceşti oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocaţiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic. Am fi putut”, a mai scris Drulă, precizând că ”e mai simplu să faci “trolling” cu bugetul ţării şi să dai dublu la populism”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil soluţia va fi aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vor putea fi asigurate resurse financiare în bugetul de stat.

Sursa : news.ro

Teodorovici: Ce poate să fie mai rău decât un premier figurant sau un ministru de finanţe incompetent? Un întreg guvern... USR anunţă că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri