Antena Căutare

Diana Șoșoacă, prima reacție după ce candidatura la președinție i-a fost respinsă: „s-au încălcat grav toate drepturile...”

Diana Șoșoacă a reacționat dur după aflarea veștii! Iată pe cine a dat vina și ce a putut să spună despre Curtea Constituțională a României!

Galerie
Diana Șoșoacă, prima reacție după ce candidatura la președenție i-a fost respinsă | profimediaimages.ro

După ce Curtea Constituțională a decis sâmbătă că Diana Șoșoacă, președinta partidului SOS România, nu va intra în cursa pentru prezidențiale, aceasta a reacționat dur în mediul online.

Diana Șoșoacă este acuzată de anumiți foști șefi de filiale din țară că ar fi falsificat semnăturile de pe listele de susținere, iar în acest sens, pe numele ei au fost depuse mai multe plângeri.

Citește și: Cum și-a umilit Diana Ivanovici Șoșoacă ”adversarii” de la PSD. A cântat versuri obscene cu echipa sa și a filmat tot

Iată ce declarații a făcut senatoarea!

Articolul continuă după reclamă

Cum a reacționat Diana Șoșoacă după ce candidatura la președenție i-a fost respinsă

Sâmbătă seară, cinci dintre cei șapte judecători prezenți la Curtea Constituțională au votat pentru respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă, iar decizia este definitivă.

La momentul aflării deciziei, potrivit Observator News.ro, aceasta era live pe Facebook și a reacționat imediat în stilul caracteristic pe care toată lumea îl cunoaște.

„Cea mai mare mârşăvie a Curţii Constituţionale. Această Curte nu mai are ce să caute în România. Trebuie desfiinţată şi aleasă de poporul român” a declarat inițial președinta partidului SOS România.

„Există totuşi drept constituţional, şi indiferent cine este la Curtea Constituţională nu poate să treacă peste dreptul constituţional şi normele Constituţiei. Oameni buni, aveţi dovada că sunt antisistem, aveţi dovada că nu am făcut jocurile nimănui” a mai declarat Diana Şoşoacă.

Visul Dianei Șoșoacă de a câștiga alegerile prezidențiale a fost spulberat după ce Mihai Gheorghe Ursa și Amalia Bellantoni, fostă membră a SOS România, au contestat la CCR dreptul senatoarei de a candida. Cei doi au acuzat-o de ură rasială, semnături de susținere false și de încălcarea Constituției, scrie sursa citată anterior.

„Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri... Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!”, a mai declarat Diana Șoșoacă prin intermediul transmisiunii live pe pagina de Facebook.

Citește și: George Simion și-a prezentat diploma de Bacalaureat. Ce notă a obținut liderul AUR: „Nu am nicio reținere”

Curtea Constituțională a României a hotărât, de asemenea, și respingerea contestațiilor referitoare la candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor și menținerea deciziei de respingere a candidaturii lui Miron Cozma.

Deciziile au generat zeci de reacții în lumea politică. Iată unele dintre acestea:

„Românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat. (...) o Cortină de Fier va cădea asupra României” a transmis preşedintele PNL în mediul online.

„Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Aștept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent” a precizat şi George Simion.

„Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament” a adăugat și Elena Lasconi.

Citește și: Marcel Ciolacu, corigent la o materie importantă. Premierul nu s-a ascuns să recunoască

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei! Vineri, 04.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x