Antena Căutare

Emil Boc e optimist: "Din 2012, Romania se va imprumuta mai putin"

Prognoza de crestere economica pentru anul viitor va fi revizuita in scadere, insa guvernul spune ca de vina este doar contextul economic din plan international.

„Lucrurile in lume, in loc sa se imbunatateasca, s-au inrautatit si nici nu sunt semne ca in perioada imediat urmatoare se vor imbunatati. Dimpotriva. Nu se arata vremuri bune si senine in Europa si in lume


Prezent la o reuniune de lucru a PDL pe teme agricole, seful executivului a tinut sa le explice colegilor de partid ca situatia din tara nu este asa de rea. "In mod normal, ar fi trebuit ca in 2012 sa avem o crestere economica intre 3,5 si 4%. Din nefericire, peste tot in Europa si in lume se reevalueaza criza datorita turbulentelor economice. Impreuna cu partenerii europeni vom face si noi aceasta evaluare, in luna octombrie, dupa care vom inainta bugetul Parlamentului in coordonatele indicatorilor de crestere economica pe care ii vom avea", a aratat Emil Boc.

In context, premierul a declarat ca „deficitul bugetar va fi sub 3%, iar Romania se va imprumuta si mai putin in 2012 in comparatie cu 2011". „Anul trecut am avut un deficit bugetar de 6,5%, anul acesta il avem de 4,4%. La anul va fi sub 3%. Asta inseamna ca tara, incetul cu incetul, isi reduce imprumuturile si poate sa isi sustina cresterea economica", a mai spus seful executivului.

Sorin Oprescu: Va spun sincer, sa nu ne auda nimeni, mie imi place de Elena Udrea... Ioan Oltean si-a cerut scuze pentru comparatia facuta intre regele Mihai si regele Cioaba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x