Antena Căutare

Emil Boc o face mincinoasa pe Roberta Anastase

"Ati cerut 127 miliarde de lei ca sa plecati din sala la votarea pensiilor. Asta a fost pretul ca sa-i vindeti pe pensionari", tipa Roberta Anastase de la tribuna Camerei Deputatilor, fluturand "dovezile" tradarii, a doua zi dupa votul de la miezul noptii la legea pensiilor.

Suspiciunile erau intarite si de informatiile "pe surse" venite dinspre PDL care indicau si modalitatea de alocare catre colegiile pesediste a fondurilor negociate: cu o zi inainte, Executivul adoptase o hotarare de guvern care completa fondurile alocate pentru programul instituit prin Ordonanta 7/2006, dandu-se astfel verde directionarii a peste 300 milioane de lei catre 900 de localitati din intreaga tara.

"PSD a cerut bani ca sa plece din sala la legea pensiilor", dadea credibilitate acuzelor cateva zile mai tarziu si presedintele Traian Basescu. Nu avea dovezi, dar vazuse la Roberta Anastase "niste hartii" care pareau sa sustina acuzatia. Mai adauga inca o nuanta: daca se va dovedi ca premierul a directionat fonduri pe criterii politice, ii va cere public demisia.

Nici o reactie insa de la cel mai in cauza sa lamureasca problema: premierul Emil Boc, din pixul caruia curg banii catre administratiile locale. PSD a reactionat la acuze, sustinand ca lista prezentata de Anastase nu e nimic altceva decat o lista bazata pe amendamentele pe care parlamentarii le facusera la legea bugetului in iarna, cerand fonduri pentru diverse obiective din colegiile lor, aflate deja in renovare sau constructie.

Jurnalul National a solicitat Guvernului sa precizeze care sunt exact cele 900 de localitati care au primit fonduri prin hotararea de guvern adoptata pe 20 septembrie care completa OG 7/2006.

O analiza comparativa a celor doua liste, lista cu cele 900 de localitati catre care a alocat Guvernul fonduri si "lista tradarii" cu cele peste 100 de localitati prezentata de Roberta Anastase, releva ca pe lista localitatilor care au primit diverse sume prin Hotarare de Guvern (HG) se afla si o parte din administratiile locale indicate de Roberta Anastase.

De exemplu, in Arges, comuna Musetesti a primit 50.000 de lei, adica jumatate din suma care se afla pe lista Robertei Anastase. Catre comuna Lechinta, din Bistrita-Nasaud au fost directionati 504.000 lei, pentru canalizare si statia de epurare (100.000 de lei in lista Robertei Anastase).

Tot articolul, in Jurnalul National

Scandal in Parlament. Opozitia ia in calcul greva parlamentara... Ponta crede ca Geoana "arata ca dracu" langa Anastase si Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x