Căutare Live

„Anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei” Gabriela Firea s-ar retrage din cursa electorală, cu o condiție

Gabriela Firea a făcut marele anunț! Lumea politică, în alertă.

„Anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei” Gabriela Firea s-ar retrage din cursa electorală, cu o condiție

Invitată la Sinteza Zilei, Gabriela Firea a dezvăluit care este condiția ce ar face-o să se retragă din cursa pentru un nou mandat la Primăria București.

„În acestă seară, în fața dumneavoastră, anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru și centru-stanga, domnii de care vorbim în aceasta seară au un procentaj mai mare decât mine (...)

Dacă se va face o evaluare serioasă, nu sondaje de care scoate PNL-ul pe piață din vârful pixului fără niciun fundament științific, și împreună găsesc un candidat mai potrivit, eu nu am niciun fel de problemă. Sunt un om de echipă și așa rămân, un om de echipă, și credeți-mă că am dovedit în această viață că nu am un orgoliu atât de mare încât să pun persoana mea deasupra interesului țării și al echipei”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

Robert Negoiță a anunțat că nu mai candidează la alegerile locale din partea PSD și anunță că se „desparte” definitiv de partidul în care și-a început cariera politică.

Actual edil al Sectorului 3, Negoiță nu a precizat dacă va rămâne sau nu în cursa pentru Primărie ca independent sau cu susținerea altui partid politic.

„După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile și priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simțit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol.

Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă.

Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.
Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda “Stăpânului”.

Aceste personaje au reușit, ulterior dispariției “jupânului” Dragnea, performanța istorică de a propune și susține un personaj ca Viorica Dăncilă ca reprezentant PSD în cursa pentru cea mai înaltă funcție publică din România, cea de președinte al țării. O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului.
După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste “căpușe” care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute.
Acești paraziți se știu foarte bine. Despre ei am vorbit și în trecut, dar, din nefericire, ei par că înving trecerea timpului și rămân să sugă sângele acestui partid, cred eu, până la moartea organismului gazdă…

Ar fi nedrept să nu vorbesc, în încheiere, și despre actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu. Nu am uitat, Marcel, că ai fost printre puținii care au avut curajul ca, în cea mai neagră perioadă a dictaturii Dragnea, să-și pună semnătura pe documentul prin care ceream excluderea din partid a “Stăpânului”. Nu am uitat momentele, multe la număr, în care ai dat dovadă de caracter și diplomație și sunt convins sută la sută de bunele tale intenții în ceea ce privește viitorul PSD.
Din nefericire, în acest moment, nu cred că-ți dai seama de forța și de perenitatea acestor căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul. Îți apreciez dorința de a încerca reformarea acestui partid și vocația de Don Quijote. Dar îmi rezerv dreptul ca, în acest moment, să nu îți fiu Sancho Panza în această luptă, cred eu, cu morile de vânt.

Nu te supăra pe mine, pur și simplu nu mă mai regăsesc alături de oamenii despre care am făcut vorbire în rândurile de mai sus, nu pot veni să fac echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la București). Ar însemna să renunț la tot ceea ce am susținut și la toată lupta pe care am dus-o în ultimii ani.

Asta nu înseamnă că, deși drumurile noastre se despart, nu-ți doresc succes, iar posibila ta victorie și implicit o reformare a partidului, va fi și pentru mine o reparație morală a ultimilor ani petrecuți în PSD”, a scris Robert Negoiță, pe Facebook.

Senat: Comisia juridică a respins amendamentul USR ca localele să aibă loc timp de două zile. Alianţa USR-PLUS acuză PSD... Klaus Iohannis, apel urgent, după recordul de îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore: „Va mai dura până ne vom relua viaţa n...
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Pentru o zi aniversară, o zi onomastică sau pentru un weekend petrecut cu familia și...
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022. Leii iau o decizie dificilă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. În...
Parteneri
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Catine.ro
Ultimele știri
x