Antena Căutare

Guvernul isi va angaja raspunderea pe comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari. USL vrea sa initieze o motiune de cenzura

Guvernul isi va angaja raspunderea, pana la finalul acestei luni, pentru comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari, potrivit unor surse.

UPDATE! In cazul in care Guvernul isi va angaja raspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari, USL va initia motiune de cenzura, a declarat copresedintele USL Crin Antonescu.


"Daca vom avea la pachet o asemenea angajare de raspundere, vom initia motiune de cenzura"
, a spus Antonescu, citat de Mediafax.



Fiecare judet va fi reprezentat de doi senatori. Doua treimi din parlamentari vor fi alesi prin vot uninominal direct.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca in sedinta de luni a coalitiei s-a convenit comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari, pentru noiembrie 2012. Parlamentului bicameral va fi mentinut, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

"Noi am discutat luni in coalitie cateva principii si se contureaza o decizie, un compromis atat din partea noastra, cat si din partea PDL. Aceste principii cu care am fost de acord cu totii inseamna comasarea alegerilor anul viitor, undeva in noiembrie, ramanerea la sistemul bicameral, cu reducerea numarului de parlamentari. La Camera Deputatilor numarul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat ramane varianta cu 88 de senatori, cate doi pentru fiecare judet si cate unul pentru fiecare sector al Capitalei"
, a precizat Kelemen.


Ion Iliescu: "Geoana ar trebui sa ramana in partid si sa pastreze sefia Senatului"... Adrian Nastase: PSD-ul nu poate functiona cu un fuhrer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x